5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kivi hasadı bu ay başlıyor

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, kasım ayı sonlarında kivinin istenilen şeker oranına ulaşacağını belirterek, 28 Kasım 2005 tarihi itibariyle Rize'de kivi hasadının başlayacağını açıkladı.

Rize'de dünya standartlarında kaliteli kivi üretildiğini kaydeden Paliç, "Geçtiğimiz yıllarda yabancılar tarafından Rize kivisi üzerinde yapılan incelemede, elde edilen meyvelerin dünyanın en kaliteli kivisi olduğu tespit edilmiştir. Yakaladığımız kalite standardının korunması için üreticilerimizden acele etmemelerini istiyoruz. Meyve gerekli şeker oranına ulaşmadan hasat yapılmasın. Bölge kivisinin 28 Kasım tarihine kadar yeterli şeker oranına ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle 28 Kasım tarihinden itibaren hasat işlemine başlayacağız. Bu yıl ilimizde rekolte 2-2.5 bin ton arasında olacaktır. Yerli kivi üretimimiz halen iç tüketimimizi karşılamamaktadır. Çiftçilerimiz, üretimi son derece kolay ve geliri yüksek olan kivi tarımına yönelmelidirler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 16:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayhan TAŞPINAR IP: 85.104.236.xxx Tarih : 8.11.2005 18:15:15
Rizede yetişen kivi dünyanın en kaliteli meyvesi olduğu tespit edilmiş,ziraat odasının desteği ile çaylıkların, sökülüp kivi'lik yapılmasına teşfik pirimi verilsın,her tarafı söküp kivilik yapalım.Nasıl olsa çay üretimi beğenilmiyor'ki taban fiyatıda yükseltilmiyor,değerde verilmiyor.Yemeklerden sonra çay yerine kivi suyu içeriz.