5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Muhtarları kızdıran ödev

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Dr. Saadettin Gültekin'in öğrencilerine verdiği cinsel içerikli ödev, başta muhtarlar olmak üzere vatandaşların tepkisini çekti.

KTÜ Rize Meslek Yüksek Okulu İktisat ve İdari Programlar Bölümü'nde okuyan öğrencilere hukuk dersinde ödev olarak verilen cinsel içerikli kısa hikayeler tepkilere neden oldu. Okul idaresine ve kendisine çok sayıda tepki ve tehdit telefonu geldiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Saadettin Gültekin, "Ödev konusu ülkemizde yaşanan maalesef acı gerçeklerden alınmıştır. Ama halkımız bir yanlış anlamadan dolayı tepki gösteriyor" dedi.

Ödevin basına yansımasının ardından Rize Yöresi Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, bugün konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Erbaş, öğretim görevlisini ödevi değiştirmeye ve muhtarlardan özür dilemeye çağırarak, "Hocamız işlediği bir konuda muhtarı konu etmiş. Böyle bir örnekleme yapılırken bürokrasimizin ve demokrasimizin birinci basamağını oluşturan mahallesini ve köyün en emin seçilen kişisini konu alan ve onu da rencide edecek şekilde malzeme olarak kullanıldığını görünce biz muhtarlar olarak çok üzüldük.

Ben bu soruyu soran öğretim görevlisini aradım. Kendisine neden muhtar sıfatının böyle bir olayda kullanıldığını sorduk. İsimsiz olamaz mıydı diye kendisine sorduk. Oda hukuki bir soru olduğu için mutlaka konunun biçimlendirilmesi gerektiğini, hikayedeki şahsın bir milletvekili ya da bir belediye başkanı da olabileceğini söyledi. Muhtarlar olarak bu ödev sorusundan dolayı büyük rahatsızlık duyduğumuzu kendisine ilettik" diye konuştu.

"Muhtarlar camiası olarak büyük üzüntü duyduk" diyen Erbaş, "Muhtarlar asla böyle bir yakıştırmayı kabul edemez. Böyle bir sorunun muhatabı asla muhtar olmamalıydı.

Çok ulvi ve kutsal bir görev yürüten muhtarlarımızı böylesine cinsel ilişkiyle ilişkilendirilen ve oradaki Fadime nineyle geçen hadisede muhtara böyle bir yakıştırma yapılmasını biz şahsen üzüntüyle karşılıyoruz. Bu muhtar sıfatının bu sorudan çıkartılarak, camiamızdan özür dilenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erbaş ayrıca dernek binalarının girişine, "Muhtarlık vasfımızı ödev olarak öğrencilerine sorduğu soruyla rencide eden Dr. Saadettin Gültekin'i muhtarlarımızdan özür dilemeyedavet ediyoruz" şeklinde bir yazı astı.

Dr. Gültekin'in öğrencilerine verdiği hukuk ödevinde bir köyde yaşanan asayiş olayının hukuksal açıdan değerlendirilmesi isteniyor. Ödevde yapılan öykülemede; Fadik Nine isimli karakter köyün delisi Hıdır'ı karın tokluğuna çalıştırıyor. Köyün Muhtarı Hacı Fetullah, Fadik Nine ile köyün delisi arasında ilişki olduğunu ileri sürerek deliyi köyden uzaklaştırıyor. Bunun üzerine deli muhtarın samanlığını yakıyor.

Muhtar ve Fadik Nine yangın sırasında samanlıktan çıplak çıkıyorlar. Dr. Gültekin, söz konusu öykülendirmede öğrencilerine hukuksal açıdan kimin hangi suçu işlediğini soruyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 17:41:20
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 21:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nefer IP: 67.68.80.xxx Tarih : 16.12.2005 01:49:20
Okuzun altinda buzagi aramak.Soru yerinde ve anlayana cok cok anlamlidir.Bu soruya kizan akillilar degilmi ki heryerde soyleye durduklari "Balik Bastan Kokar"diye.Devletcilikte Milletin unu,muhtarlarinda mayasiyla yovrularak ekmek halini alir.Bu kafalar Aziz Nesin'i,Kemal Sunali cok cok arar.Artik onlari aptalliklarina guldurecek guc yok artik,belki bu vesileyle aglayarak birseyler ogrenirler.YOK icinde istisnada olsa iyi egirim-ogretim gorevlileri de var.Onlara sahip cikmak lazim,sahtekarlara degil.selam