5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Özak, heyelan bölgesinde

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, yerleşime uygun olmayan alanlara ev yapılmaması gerektiğini belirterek, "Bunu diyoruz ama yinede yapılıyor. Bu bilinci yerleştirmek gerekiyor" dedi. Sel ve heyelandan zarar gören Rize'de incelemelerde bulunmak üzere bugün öğleden sonra havayoluyla Ankara'dan Trabzon'a gelen Bakan Özak, karayoluyla geçtiği Rize'de ilk olarak Ambarlık ve Karayemiş köylerinde incelemelerde bulundu.

Ambarlık Köyü'nde dün sele kapılan kardeşinin öldüğü haberini aldıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Ahmet İsmailoğlu'nun cenaze namazına katılan Bakan Özak, namaz sonrası kısa bir açıklama yaptı. Heyelana uğrayan bölgede devletin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Bakan Özak, "Bazı evleri heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıyoruz. Önemli miktarda büyük bir maddi hasar var, ancak can kayıplarının olması daha da büyük bir acı. 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. Mal kayıpları bir şekilde telafi olunur ama can kayıplarının telafisi bulunmuyor. Ama devletimiz büyük, yaraları saracağız" dedi.

Rize şehir merkezinin bir kısmına içme suyu verilemediğini belirten Özak, "Ancak bununda giderilmesi için çalışmalar süratli bir şekilde devam ediyor. Burayı üzüntülerini paylaşmaya acılarını dindirmeye geldik. Devlet olarak buradayız. Yerleşim olarak uygun olmayan alanlara ev yapmamamız gerekiyor. Bunu diyoruz ama yinede yapılıyor. Bu bilinci yerleştirmek gerekiyor" diye konuştu.

Beraberindekilerle Andon İçme Suyu Arıtma Tesisleri ile Çaykur'a ait selden zarar gören Ambarlık Çay Fabrikası'nda da incelemelerde bulunan Bakan Özak, daha sonra aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği Gündoğdu Beldesi'ne bağlı Veliköy'e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 14:36:18
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 06:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?