5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Rize Polisevi yıkılacak

Gemi şeklindeki Rize Polisevi'nin sahil yolu inşaatı nedeniyle yıkılacak olması, binayı yaptıran eski Rize İl Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz'ı kızdırdı.

Rize eski İl Emniyet Müdürü Emekli Emniyet Baş Müfettişi İlhan Sapmaz, Rize'nin sembolü haline gelen gemi şeklindeki Rize Polis Evi'nin yıkılacak olmasını Rize Valisi Enver Salihoğlu'nun pasifliği olarak değerlendirdi.

Rize'de 1996 yılında zamanın İl Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz tarafından yaptırılan gemi şeklindeki Rize Polis Evi'nin Rize Sahil Yolu inşaatı güzergahında olduğu için yıkılacak olması Sapmaz'ı bir hayli kızdırdı.

Konuyla ilgili Rize'ye gelen Sapmaz, Rize Valisi Enver Salihoğlu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile görüşerek yıkımın durdurulması için talepte bulundu. Sapmaz konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu Polis evi Rize için büyük bir değerdir. Bugün siz bu değeri 5-6 trilyona yapamazsınız. 5-6 trilyona yapılamayacak bir eseri yıkmanın bir alemi var mı. Burnundan alınacak 7 metre ile o eser kurtulacaktır. Biz bunu Roro gemisi yapacağız. Burnunu düzgün bir şekilde yaptık mı Roro gemisine dönüştürdük mü bu eser Rize'ye ve Rizeliye hizmet verecektir. Devleti idare edenlerin bunları değerlendirmesi lazım. Başbakan burayı yıkın diye emir vermiş ama sayın Başbakana bu durumlar anlatıldı mı acaba. Burundan 7 metre alındığında bu eser kurtulacağına dair bir bilgi verildi mi ? hayır verilmedi. Vali bey benim gücüm yetmez ben bu durumu sayın Başbakana arz edemem. Bende dedim sayın valim siz arz edemezseniz bu durumu ben mi arz edeceğim. Siz dedi söyleyin .Burada Vali beyin pasifliği yüzünden bu Rize'ye mal olmuş bu eser yıkılmaktadır. Bunu da açıkça kimseden çekinmeden Allah rızası için söylüyorum. Eğer bu eser sahip çıkılırsa bu yıkılmaz. Yolda mani olmaz. Rize'de bu eserini kaybetmez" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 14:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?