5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Saakasvili'nin ailesi Rize'de

Tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakasvili'nin annesi Giuli Alasgina ve üvey babası Zuap Mokiniani ilk olarak Rize'ye uğradı.


Rize'de Rizeli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (RİSİAD) misafiri olan Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'nin anne ve babası Rizeli işadamlarıyla sohbet etti. Daha sonra çift Rize'de bulunan mağazaları gezerek banyo ve mutfak malzemesi satın aldı.

Rize Valisi Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı da ziyaret eden Gürcü misafirler daha sonra meşhur Hüsrev Lokantası'nda kuru fasulye yedi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Giuli Alasgina, Kadife Devrimi'nin ardından Gürcistan'da daha hızlı bir gelişme yaşandığını belirterek, "Tatil için Türkiye'ye geldik. Önce Rize, sonra Trabzon ondan sonra İstanbul ve son olarak Antalya'ya gideceğiz. Gürcistan ile Türkiye ilişkileri çok iyi. Çok daha iyi olacağını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamalarını Türkçe olarak yapan Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili'nin annesi kuru fasulye tenceresinin başında basın mensuplarına poz verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 16:45:53
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 13:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?