8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Üniversite öğrencilerine kameralı takip

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize Meslek Yüksek Okulu, güvenlik ve uygunsuz davranışları önlemek amacıyla kameralarla donatıldı. 

KTÜ Rize Meslek Yüksek Okulu'nun koridorlarına ve bahçesinin önemli noktalarına 22 adet güvenlik kamerası yerleştirildi. Güvenlik amaçlı yerleştirilen kameralar 24 saat açık tutuluyor. Kameralar tarafından alınan görüntüler özel bir bilgisayara kaydedilerek saklanıyor.
 
Konuyla ilgili bilgi veren KTÜ Rize Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Muammer Taşçı, kameraların tamamen güvenlik amaçlı yerleştirildiğini belirterek, "Okulumuzun 4 bin nüfusu var. Bu nüfusa sahip okulda olay çıkabiliyor. Olaylara karışanları daha kolay tespit edebilmek maksadıyla kameraları yerleştirdik. Saldırılar sonrası öğrencilerimize kendisine kimin saldırdığını soruyoruz. Cevap alamıyoruz. Bu kameralar sayesinde saldırganları tespit edebiliyoruz" dedi. 

Kameralar sayesinde okul içerisindeki uygunsuz görüntülerin de azaldığını belirten Taşçı, "Okul içerisinde yakın olmalar, el ele tutmalar olabiliyor. Bu diğer üniversitelerde daha çoktur. Bu yöre bu tarz olayları kaldırmadığı için bizde daha azdır. Kısmen o tip uygunsuz yakınlaşmalar olunca kameralardan tespit edip uyarıyoruz. Uyardığımız kişilerden aynı davranışları görmüyoruz" diye konuştu. 

Okul öğrencilerinden bir bölümü, kameralı sistemden sonra kendilerini daha güvende hissettiklerini belirterek, "Dışardan okula yabancılar geliyordu. Korkuyorduk. Artık kendimizi daha güvende hissediyoruz. Bu uygulamayı destekliyoruz" dedi. 

Kameralı sistemi isteyenlerin yanında istemeyen öğrenciler ise, "Üniversitelerde özgürlük olmalı. Biz özgür olmak istiyoruz. Kameralar özgürlüğümüzü kısıtlıyor. Kameralardan memnun değiliz" diye tepki gösterdi.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 11:56:56
Güncelleme :13 Mayıs 2006 Cumartesi 12:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melike özkan IP: 88.242.250.xxx Tarih : 11.05.2007 17:11:38
bu okulun mezunu bir öğrenci olarak bu kadar olur diyorum. okul zaten kendi içinde olay yaratıyo. kendi zamanımdan biliyorum kapıda hiç bir zaman kimlik kontrolü yapılmazdı yapsalar böyle olmazdı zaten. el ele tutuşmalara gelince evet okul içinde önlüyorsunuz ama milleti daha çok çığrından çıkartıyorsunuz. ben hayatımda görmediğim birliktelikleri rizede gördüm. demek ki tutumunuzda bir hata var. bırakında insanlar ünv. hayatı yaşasınlar. siz görevinizi yapında.