5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Acem Tekkesi restore ediliyor

Samsun'un İlkadım Beldesi'nde uzun yıllardan beri atıl vaziyette olan ve bir türlü restorasyonu yapılamayan Acem Tekkesi için İlkadım Belediyesi tarafından restorasyon çalışması başlatıldı. 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan ödenekle Acem Tekkesi'nin restorasyonunun bitirileceği kaydedildi. Bir zamanlar, ibadet yeri olarak kullanılan ve daha sonra atıl vaziyette kalan Acem Tekkesi'nin onarımının yapıldıktan sonra kültürevi olarak hizmet vereceği öğrenildi. Şiir dinletileri ve türkü gecelerinin icra edileceği, kafesi, sohbet evi ve folklorik kültürün yaşatılacağı bir mekan olarak kullanılacak olan Acem Tekkesi, el işlerinin sergileneceği bir kültür merkezi olarak projelendirildi. 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 100. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan Acem Tekkesi'nin restoresi için yapılan girişimlerin sonuç vermesinin sevindirici olduğuna dikkat çekerek, "Yıllardır uğraşılan bir konu idi ancak bu tarihi ve manevi değeri yüksek binanın restoresi bize nasip oldu. İnşallah 2006 sonbaharında çalışmalarımızı tamamlayacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız" dedi. 

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 16:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?