4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

'Bir Pulsuz Dilekçe" Samsun'da

Samsun Sanat Tiyatrosu, 2003 yılında uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öykülerinden derlenen "Bir Pulsuz Dilekçe" adlı oyunu, bu akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde Samsunlu izleyiciyle buluşturacak.

Sakin geçen yaz sezonunun ardından Samsun'un kültür-sanat hayatı hareketlenmeye başlarken bu hafta kentte şu etkinlikler gerçekleştirilecek:


GAZİ SAHNESİ: "Eyvah Sokakta Kaldık" adlı oyunla perdelerini açan Samsun Seyir Tiyatrosu, her hafta perşembe ve cuma günleri tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Kredi kartlarından, kültürel erozyona, ev sahibi-kiracı ilişkilerinden kadın-erkek ilişkilerine kadar güncel olaylardan derlenen 2 perdelik komedinin yönetmeni Öner Yıldırım.


ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ: Samsun Sanat Tiyatrosu, 1993 yılında uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öykülerinden derlenen "Bir Pulsuz Dilekçe" adlı oyunu, bu akşam Samsunlu izleyiciyle buluşturacak.

Işık Kansu'nun yazdığı, Yaşar Gündem'in yönettiği oyunda Kenan Güler, Cüneyt Gürbüz, Suhendan Gürbüz, Necla Karakurt, Haydar Kavrap ve Murat Üstün rol alıyor.


İLKADIM BELEDİYESİ RAMAZAN ÇADIRI: İlkadım Belediyesi tarafından Sahil Yolu Yabancılar Pazarının yanındaki alana kurulan ramazan çadırı bu yılda çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Ramazan gecelerinin vazgeçilmez ikilisi "Hacivat ve Karagöz", gösterileri ile Samsunluları bu ramazan ayında da eğlendirmeye devam edecek.

"Hacivat ve Karagöz", 24 Eylül Pazar akşamı iftardan sonra ilk gösterinin ardından ramazan ayı boyunca her akşam iftar çadırında sunulacak.

İftar çadırında ramazan ayı boyunca her akşam Karagöz ve Hacivat gösterisinin ardından bir etkinlik gerçekleştirilecek. 24, 25 ve 26 Eylül tarihlerinde sırasıyla Uğur Işılak, Gökmen, Onur Şan, konser verecek.

Çadırda, 27 Eylül Çarşamba günü ise aşıklar atışması olacak. Etkinlikler ramazan ayı boyunca devam edecek.


aa
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 13:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?