5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Samsun'da Anjelika Akbar büyüsü

Samsun'da, ünlü piyanist Anjelika Akbar, perküsyonda Mısırlı Ahmet, neyde Ercan Irmak, 'Karşılama' konseriyle Doğu ve Batı'yı buluşturdu. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde, Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Bilgi Bürosu tarafından organize edilen konserde izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatıldı. Müzik dünyasının önemli ismi Anjelika Akbar, Ercan Irmak ve Mısırlı Ahmet, organize edilen karşılama konserinde biraraya gelerek 'Doğu ve Batı Birbirini Karşılıyor'u sanatlarıyla işledi. Konserde piyanoda Anjelika Akbar, neyde Ercan Irmak ve perküsyonda Mısırlı Ahmet, geniş bir repertuar ile dinleyicilerin karşısına çıktı. 

Konserde düzenlemelerini çoğunlukla Anjelika Akbar'ın yaptığı eserler ile Anadolu'nun çeşitli yörelerinden farklı ezgilere uzandı. Yasemin, Bach, Gizemli Gül, Karşılama, Sevgi, Lotus gibi eserler ile sanatçılar kendi bestelerine yer verdi. Anjelika Akbar'ın piyanosuna, darbuka ve ney tamamlayıcı olarak eşsiz bir birleşim ortaya çıkardı. Yoğun ilgilinin yaşandığı gecede sanatseverler salonu tamamen doldururken, yer bulamayanlar ise konseri ayakta izlemek zorunda kaldı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 11:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?