5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Canik Belediyesi'nden kültür hizmeti

Samsun'da, tarih öğretmeni Mustafa Genç'in yazdığı "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif" isimli kitap Canik Belediyesi'nin kültür yayınlarının ilki olarak bastırıldı ve ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy'un, Osmanlı Çınarı'nın son, genç Türk Devleti'nin ilk dönemlerini yaşamış milli bir şair ve düşünür olduğunu dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İstiklal Marşı şairimiz Akif'i anlamadan yakın tarihimizi anlayarak yarını inşa etmenin zorluğuna inanıyoruz. Bu nedenle O'nu çok iyi anlatan öğretmenimiz Mustafa Genç'in yazdığı eserini kültür yayınlarımızın ilki olarak bastırdık" dedi.

Akif'in, "İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum Nevruz? Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme; Sözü sağlam, özü sağlam adam ol, ırkına çek!" dizelerine de dikkat çeken Başkan Osman Genç, "Bizlere ve çocuklarımıza tavsiye ettiği ahlaki ilkeler, milletimizin evrensel ahlaki ilkeler manifestosu niteliğindedir" diye konuştu.
Canik Belediyesi olarak Samsunlular adına Anadolu'yu vatan toprağı olarak bu millete kazandıran şehit ve gazilere minnet ve şükran borcu olarak bu kültür hizmetini desteklediklerini ifade eden Osman Genç, şunları söyledi:

"Bu nedenle başta kitabın yazarı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Akif'in 'Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' niyazıyla başta Mehmet Akif olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyoruz."

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 12:51:14
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 12:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?