5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Eğitim Fakültesi için şölen

Sinop Dernekleri Federasyonu 8 Nisanda Sinop'ta inşaasına devam edilen Eğitim Fakültesine katkı için Bağcılarda Eğitime Katkı Şöleni düzenliyor.

Şölenle ilgili İstanbul’da yaşayan Sinoplular hep birlikte el ele vererek Sinop’ta inşaatına devam eden Eğitim Fakültesine katkı sağlamalı ve böylece geleceğimize yatırım yapmanın haklı gururunu hep beraber yaşamalıyız. Sinop Dernekleri Federasyonu olarak Sinop’un eğitim kültür ve turizm şehri olması gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. Bu doğrultuda yapılan her türlü çalışmaya destek verdik. Sinop’un menfaatine ters düşen oluşumlarında karşısında olduk. Karşısında olmaya da devam edeceğiz. Sinop’un ‘Eğitim Şehri’ olmasını sağlayacak olan Sinop Üniversitesine giden yoldaki en önemli adım Eğitim Fakültesi inşaatıdır.

Sinoplu’nun modern, çağdaş, ileri Türkiye için eğitime verdiği önem daha ne kadar göz ardı edilebilir. Türkiye’mizin her alanda dünyanın gelişmiş ülkeleriyle yarışır konuma gelebilmesi için üzerimize düşeni yerine getirebilme hususunda kararlıyız. Bu inancımızı tüm hemşehrilerimize aşılayabilme adına 08/04/2006 günü bir eğitim şöleni düzenliyoruz. Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimizin kurmuş olduğu Avrupa Sinoplular Derneği’ne(ASİDER) ‘Sinop Eğitim Fakültesi’ni bugünlere getirdikleri için ayrıca teşekkür ederiz.

Her zaman söylediğimiz gibi Sinop’un yararına yapılan işlerin takipçisi ve destekçisi olacağız Medeniyetlerin buluştuğu Dünya kenti İstanbul’da her bakımdan hatırı sayılır nüfusa sahibiz. Geriye tek bir şey kalıyor. Sinopluların artık tek yürek, tek ses olarak sosyal hayatına devam etmesi. Birlikte hareket etmenin vakti gelip geçmektedir bile. Sinoplu, artık kendi geleceğini kendi belirlemeli ve her konuda maruz kaldığı oldu bittilere dur diyebilmelidir. Sinoplu’nun siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda karşı karşıya kaldığı açmazlıklardan kurtuluşunun reçetesi birlik ve beraberliktir. 

Tek amacımız İstanbul’daki Sinoplular'ı aynı çatı altında birleştirmektir. Sinop Dernekleri Federasyonu olarak eğitime gönül vermiş kişi ve kurumlarla birlikte Sinop’ta inşa çalışmaları hızla devam eden Eğitim Fakültesine katkı sağlamanın gururunu paylaşmak ve İstanbul’daki gücümüzü sergilemek için hepinizi şölenimize davet ediyoruz.


Sindef.org
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 12:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?