5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Mehmet Akif'in oyunu büyük ilgi topladı

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Eğitim Bir-Sen Bafra Şubesi tarafından organize edilen "Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve Mücadelesi" adlı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.

Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyun öncesi bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Bafra Şube Başkanı Hasan Tanrısever, sosyal ve kültürel her alanda sendika olarak çeşitli etkinlikler yapacaklarını kaydetti. Kutsal değerlere her zaman sahip çıkacaklarını belirten Tanrısever, "Sendikamızın birtakım vazgeçemeyeceği değerler vardır. Bu değerlerin başında doğrunun, işgücünün, hakkın mücadelesini vermek başta gelir. Ülke kalkınmasında eğitimin önemli olduğuna inanıyoruz. Eğitim olmadan hiçbir şey istenilen seviyede olmaz. Bizim sendikamız ülke bazında yaptığı eğitim çalışmalarıyla ülkenin gelişmesine ciddi boyutlar kazandıracaktır" dedi.

Çok sayıda vatandaşın izlediği oyunu, Salih Birinci hem yönetti hem de oyunda rol aldı. Samsun Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen tek perdelik oyun, slayt gösterisiyle birlikte 1 saat 25 dakika sürdü. Oyunda, Balkan yenilgisi, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve fikirleri, İslam'ın gelişmesinin ilim yoluyla olacağı, Kurtuluş Savaşı dönemi izleyicilere aktarıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 13:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?