26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Sanatçılar imkan tanınmasını istiyor

Samsunlu sanatçılar, İlkadım Belediyesi'nden yöresel ürünlerin tanıtımının yapılması ve geliştirilmesi amacıyla imkan tanınması talebinde bulundu.

Sanatçılar adına İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u ziyaret eden heykeltıraş ve seramik sanatçısı Temel Samangül, sanatla özdeşleşmiş Sanat Sokağı'nın yeniden sanatçılara açılarak, kentin tanıtımının yapılması talebinde bulundu. Samsun'da el sanatlarına işlenecek yeterli tarihi eserin bulunmadığını ve kendilerinin çeşitli projeler üreterek Samsun'un tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirten Samangül, artık şehir dışında başka illerin yöresel özelliklerini el sanatlarına dökerek o ilin tanıtımını yaptıklarını kaydetti.

Acilen ilin yöresel özelliklerinin el sanatlarına işlendiği ürünlerin satışının yapıldığı ve sanatçıların bir arada toplanacağı bir yerin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Samangül, "Sanat Sokağı yeniden sanatçılara açılarak Samsun'un tanıtımı yapılmalıdır. Yurtdışından gelen turistlere bile sunulacak, Samsun'u anlatacak el sanatları ürünlerinin yer aldığı bir yer yok. Ayrıca, yapılacak bu çalışmayla birçok sanatçıya yeni bir iş imkanı da doğmuş olacak" dedi.

Belediye olarak talebin inceleneceğini ve kendileri için olumlu bir proje olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, teknik incelemenin ardından çalışmanın uygulanıp uygulanmayacağına karar vereceklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 15:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?