5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Sivil gözüyle polisler

Yazar Kemal Cansever, 1.5 yılda 71 il ve 210 ilçede emniyet müdürü, amir, polis ve vatandaşlarla görüşerek elde ettiği bilgiler ışığında yazdığı "İyiler ve Kötüler" kitabında polisleri anlattı.

Kitabının tanıtımı için Samsun'a gelen yazar Kemal Cansever, kitabın sivil gözüyle polis teşkilatını anlatan ilk kitap olduğunu ve polisle vatandaş arasındaki dengeyi iyi kurmaya çalıştığını söyledi. Kitabının şu an yayında olduğunu ve büyük ilgi uyandıracağına inandığını belirten Cansever, "Bu kitapta emniyet teşkilatındaki polislerin aşklarını, doğrularını, yanlışlarını, duygularını ve belirsizliklerine de yer verdim. Halkımızın polislerimizi tanımadığını, halkla polisimizin omuz omuza çalışarak, toplum destekli teşkilatın daha başarılı olacağını, bir veya birkaç polisin yaptığı yanlışlığın tüm emniyet teşkilatına mal edilmemesi gerektiğini dile getirdim. Personel içinde bulunan kötü polisin diğer polisler tarafından yönlendirilip, doğruyu buldurabileceğini savundum. Emniyet yasalarının polislerin anlayabileceği kadar net olması gerektiğini, aksi takdirde polisin bazı olaylar karşısında çelişkili ve yetersiz kaldığını da düşünüyorum. Ayrıca, kitapta Türkiye'deki genel eksikliklere değindim" dedi.

Emniyet teşkilatının son zamanlarda hem teknolojik hem de görev sorumluluğu olarak büyük bir adım attığını ama yinede halkın istediği standartların altında olduğunu iddia eden yazar Cansever, "1.5 yılda 71 il 210 ilçede emniyet müdürü, amir, polis, vatandaşla görüştüm. Halkın polisi tanımadığını, polisin çalışma şartlarını bilmediğini gördüm. AB sürecinde çıkan yasalar polisin elini kolunu bağladı. Bu durumda, suç işlemeye yatkın insanlarda yasal boşluklardan faydalanma patlamasına neden oldu. Suç artış gösterdi. Artık birileri bir şeyler yapmalıdır. Kitabımda her şeyi açıkça anlattım, eleştiri yaptım, doğruları bulmaya çalıştım. Türkiye'de suç oranı gittikçe artıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 12:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?