5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Tiyatro öldü diye helva dağıttılar

Samsun'da, 'Dünya Tiyatro Günü' dolayısıyla gerçekleştirilen oyunun ardından tiyatrolara sahip çıkılmadığı ve yok olmak üzere olduğunu anlatmak isteyen tiyatrocular, oyun sonrası 'tiyatro ölmek üzere' diyerek helva dağıttı.

Samsun ABS Sanatevi, Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla köy çocuklarına ücretsiz tiyatro oyunu sahneledi. Hayvan kılığına giren tiyatrocular depremin nasıl oluştuğu, korunma yolları ve alınacak tedbirlerin içerdiği oyunu sahneleyerek, köy çocuklarının hayatlarında ilk defa tiyatro izlemelerine imkan sağladı. Oyun sonunda tiyatroda yaşanan sorunları dile getiren tiyatrocular, izleyici çocuklara 'tiyatro ölmek üzere' diyerek helva dağıttı. Daha sonra hayvan kıyafetleriyle sokağa çıkan tiyatrocular vatandaşlara ve esnafa helva dağıttı. Tiyatronun yok olmak üzere olduğunu belirten ABS Sanatevi sahibi tiyatro sanatçısı Altan Yücebaş, tiyatrocular olarak devlet desteğini göremediklerini söyledi.

Tiyatroların yok olmak üzere olduğunu ve destek verilmesi gerektiğini, verilmediği takdirde tiyatronun öleceğini anlatmak için helva dağıtmaya karar verdiklerini kaydeden Yücebaş, "Tiyatro yalnız bırakılmasın. Biz zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışıyoruz. Tiyatro bir kültürdür. Biz bu işe gönül verdik ama desteksiz olamıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 20:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?