5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

TSM korosundan 23 nisan provası

Samsun'da, Gazi Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Çocuk ve Gençlik Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda vereceği konserin provalarına başladı.

Gazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde 70 kişilik koroyu çalıştıran Şef Vehbi Tezcan, Türkiye'nin en kalabalık korosuna sahip olduklarını belirterek, 23 Nisan akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde muhteşem bir konser vereceklerini söyledi. Koronun 4 yıl önce kurulmasına rağmen başarılı konserleriyle adından söz ettirdiğine de değinen Tezcan, koroda bulunan 8 yaşındaki kemancı Taylan Buğra Bayri'nin Türkiye'nin yetiştireceği en büyük müzisyenlerden biri olacağını ifade etti.

Tezcan, "Taylan, koromuzun en başarılı üyelerinden biri. 3 yıldır koromuzda bulunuyor ve bir yıldır keman çalıyor. Keman çalma konusundaki başarısı herkesin dikkatini çekiyor. Taylan ve koromuzun bütün üyeleri müzik aşkıyla yanıyor" dedi.
Öte yandan, Gazi Belediyesi bünyesinde gitar kursu açıldı. Gökhan Evren Salkım'ın verdiği gitar kursuna 24 kişi katılıyor. Kurs cumartesi günleri 14.00-18.00 saatleri arasında veriliyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 14:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?