5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ağar'dan '301' yorumu

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinin değiştirilmesi yönündeki talepleri değerlendirerek, "Türkiye, kendi ihtiyaçlarıyla evrensel hukukun ölçüleri arasında bir dengeyi ortaya koyarak bu işi bitirir" dedi. 

Parti çalışmaları kapsamında Samsun'da gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, esnafı gezerek sorunlarını dinledi. Bir çay ocağında oturarak vatandaşlarla sohbet eden Ağar, işsizlik sorunlarıyla karşılaştı. Basın mensuplarının Yazar Elif Şafak'ın yargılandığı ve AB'nin değiştirilmesini istediği TCK'nın 301. maddesi hakkındaki tartışmalarına yönelik sorularını yanıtlayan Ağar, 301. maddedeki benzer hükümlerin Avrupa ülkelerinde de olduğunu söyledi. "Türkiye, kendi ihtiyaçlarıyla evrensel hukukun ölçüleri arasında bir dengeyi koyarak bu işi bitirir" dedi.

Ağar, "AK Parti ve CHP'nin bugün yaptığı gibi, ikili zıtlaşmayla içerisinde yürümez. Türkiye makulünü bulur. Bunun makulünü Türkiye; ihtiyaçlarıyla, talepleriyle evrensel hukukun gerçekleri arasında örtüştürür. Değerli hukukçularıyla ona göre bir sonuç çıkarır. Her olayı ölçüsüz şekilde büyüterek ülkeyi kutuplaştırmanın gereği yok. Türklük, bir küçük kanun maddesinin kanatları altında korunacak kadar küçük bir kavram değil Millet korur" diye konuştu
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 09:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?