6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Türkiye'de bir ilk!

Türkiye'de ilk kez yapılan ve yerel yönetimlere örnek teşkil eden uygulamayla 200 sünnet çocuğunu steril bir ortamda evde sünnet ettiren İlkadım Belediyesi, muhteşem bir eğlence programı düzenleyerek sünnet çocuklarını sevindirdi. 

Samsun Fen Lisesi önünden hareket eden konvoyla şehir turu yapan sünnet çocukları teleferik ve hayvanat bahçesini gezdiler. Hayatları boyunca ilk defa hayvanat bahçesini gezme fırsatını yakalayan çocuklar, daha sonra fuar alanında çarpışan araba, atlı karınca ve dönme dolaba binerek eğlencenin keyfini doyasıya yaşadılar. Fuar alanından ayrılarak Cumhuriyet Meydanı'na geçen sünnet çocukları burada ikramlarla karşılanarak çeşitli gösterilerle ve sürpriz hediyelerle sevindirildi. Sihirbaz Erkin illüzyon gösterileri ile sünnet çocuklarının heyecanları doruk noktasına çıkarırken, Karagöz-Hacivat tiyatro gösterisi ise çocukları güldürdü. 

Sünnet şölenini törenine AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Fatih Öztürk, Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu, AK Parti İlkadım Belde Başkanı Mustafa Numanoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İŞ-KUR Müdürü Tahsin Bayar, SGK İl Kurumu Saffet Çalışkan, çok sayıda seçkin davetli ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Amaçlarının sünnet olacak çocuklara, ailelerine ve tüm Samsun halkına güzel bir gün yaşatmak olduğunu dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, dar gelirli ailelerin bütçelerine az da olsa katkıda bulunabilmek amacıyla 200 çocuğu steril ve hijyenik bir ortamda sünnet ettirdiklerini kaydetti. Tüm çocukların sünnet kıyafetlerinin belediye tarafından karşılandığını ve ayrıca gönüllerince eğlenmeleri için bir şölen programı düzenlediklerini belirten Başkan Tok, "Amacımız, sünnet olan tüm çocuklarımızın ileride güzel duygularla hatırlayacağı bir sünnet organizasyonu gerçekleştirmekti. Bunu da başardığımıza inanıyorum" dedi. 

Program halkoyunları ve spor gösterileri ile devam etti, yerel sanatçı Osman Öztekin'in konseri ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 20:52:36
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 20:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?