6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Vekilden kafa yiyen CHP'li konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Kongresi'nde yaşanan kavgalar sırasında Milletvekili Suat Binici'nin kafa attığı iddia edilen aday Engin Abdik, "Türkiye'ye rezil oluyoruz dedim, gerekeni yaptı" dedi.

Samsun'da, geçen pazar günü gerçekleştirilen CHP Merkez İlçe Kongresi'nde yaşanan kavgaların ardından yönetimden istifalar geldi.

Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran milletvekillerinin de karıştığı kavgada, ilçe başkanı adaylarından Engin Abdik'e, CHP Samsun Milletvekili Suat Binici'nin bir partiliye attığı tokat sonrasında, ayırmak için müdahale ettiği sırada kafa atması sonrasında gerginlik büyüdü. Kongrenin en çok konuşulan ve 'milletvekilinden kafa yiyen aday' olarak adlandırılan Engin Abdik, yaşadığı olayları anlattı.

Kongrenin güzel başladığını belirten Engin Abdik, CHP Genel Başkan Adayı Samsun Milletvekili Haluk Koç'un kongre salonuna girdiği zaman atılan tezahüratlar üzerine, Milletvekili Suat Binici'nin aya kalkarak saldırıda bulunduğunu, ortamı gerdiğini ve bir partiliye tokat attığını iddia etti. Ortalığın fazla gerilmemesi için müdahale ettiğini, Milletvekili Binici'ye "Lütfen yapmayın, sakinleşin, Türkiye'ye rezil oluyoruz" dediğini, onun ise gerekeni yaptığı kaydetti.

Kendisinin Binici ile hiçbir problemi olmadığını ve bu zamana kadar ona 'Ağabey' diye hitap ettiğini belirten Abdik, "Artık sadece vekil. Ben sokakta yetiştim. Bir kafa nasıl atılır iyi bilirim. Vekil 'yapmayın' derken, geri çekildi ve kendini kafa atmak için hazırladı. Ben zaten kendisine sarılmıştım kavgayı ayırmak için. Kafayı attı, ben geri çekildim. Boyu benden kısa olduğu için kafa göğsüme geldi. Kendisine neden yaptığını sordum, bana hakaret etti" diye konuştu.

Tüm Türkiye'ye rezil olduklarını, CHP yakışmayan olayların gerçekleştiğini ifa eden Abdik, vekil hakkında şikayette bulunmayacağını, cezasını vicdanında verdiğini, zaten dokunulmazlığı olduğunu dile getirdi. Kendisinin atılan kafaya karşılık vermesi halinde olayların daha da büyüyeceğine dikkat çeken Abdik, olay yerinden uzaklaşarak kavganın büyümesini önlediğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 18:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?