27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP Canik Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti ile insanların yarınlarını güvence altına aldığını söyledi.

AKP Canik Belde Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi, 29 Mayıs Fatih Parkı'ndaki çok amaçlı salonda gerçekleştirildi. Kongreye Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AKP İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Akyüz, AKP Canik Belde Başkanı Mehmet Ali Elbir ve delegeler katıldı. Kongrede ilk konuşmayı yapan AKP Merkez İlçe Başkanı Ali Akyüz, AKP ailesinin kurulduğu günden beri insanların güvenini kazandığını ve bu güvenin artarak devam ettiğini söyledi. Yapılan kongrelerle AKP'nin birbirine daha fazla kenetlendiğini dile getiren AKP İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "AKP ile insanlar yarınlarını güvence altına aldı. Bu güven artarak da devam ediyor. Türkiye 28 Mart yerel seçimleriyle güzel bir hava yakaladı. Bu hava hala devam ediyor. İşte Samsun'da büyükşehir ve alt kademe belediyelerinin organizeli çalışması buna en güzel örnektir. Geçmiş dönemde olduğu gibi kavga gürültü yok. Hizmet üretmek var" dedi.

AKP döneminde kadınların siyasete daha fazla katıldıklarını ifade eden Köktaş, "Bizim kadın kollarımızın yaptığı kongreleri, diğer partilerin genel merkezleri yapamıyor. AKP olarak biz her zaman eleştirilere açığız. Ama spekülasyon yapan eleştirileri dikkatte almıyoruz. Genel Başkanımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke yararına yaptığı yurtdışı gezilerini eleştirenler var. Onlar önce kendi genel başkanlarının özel zevkleri için yaptığı yurtdışı gezilerini ve otel lobilerinde yediği yumrukları gözlerinin önüne getirsinler. Başbakan Erdoğan, yurtdışı gezileri sayesinde birçok ticari anlaşma yapmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen kongrede 120 delegeden 81'inin oyunu alan eski başkan Mehmet Ali Elbir, tekrar başkan seçilerek güven tazeledi. Yönetim kurulu ise Ahmet Coşkun, Emin Uzun, Yunus Özil, Mehmet Uzun, Zafer Bektaş, Yakup Sandıkçı, Hasan Gülçiçek, Ali Günarslan, Halil Zengin, Hasan Arslantürk, İsa Balcı, A. Hakim Baki, Sedat Zehir, Üzeyir Kodan, İsmail Öner, Mehmet Şahin, Halit Can, İshak Olgun ve Celal Coşkun'dan oluştu.

 

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 17:12:50
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 17:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?