5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP Milletvekili Suat Kılıç Samsun'da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AKP iktidarı olduğu müddetçe Türkiye'nin sırtını kimsenin yere getiremeyeceğini belirterek, hortumları kestiklerini kaynakları millet için harcarken bir yandan da borç ödediklerini dile getirdi. 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve partililerle birlikte Yavuz Selim Mahallesi'ni ziyaret eden AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, davul-zurna eşliğinde coşkulu bir kalabalık tarafından çiçeklerle karşılandı. 

Mahalledeki bir kahvehanede konuşan Suat Kılıç, vatandaşlara Canik'ten cezaevinin ve mezbahanenin kalkacağı ve Yılanlıdere'nin ıslah edileceği müjdesini vererek, beldenin rahatsız eden çirkinliklerden kurtarılacağını kaydetti. Kılıç, mezbahane alanında TOKİ'nin toplu konut yapacağını belirtti. 

Canik'te, Bölge Kardiyoloji Hastanesi'nin temelinin atılacak olmasının beldenin özel hastane kurulabilecek noktaya geldiğini gösterdiğini ifade eden Kılıç, hükümetin genel çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

TBMM'den sosyal güvenlik reformu denilen kanunu çıkardıklarını, böylece Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı ayrımının ortadan kalktığını, bu 3 kurumun aynı çatı altında toplandığını açıklayan Kılıç, "Yeşil kartlar da iptal edilecek. Yeşil kart sahiplerine sosyal güvenlik kartı verilecek. Bu kartın hamili, diğer sosyal güvenlik kurumlarına bağlı bir kişi nereden sağlık hizmeti alabiliyorsa aynı şekilde hizmet alacak. 18 yaşına kadar bütün çocuklarımıza bundan sonra sağlık hizmeti devlet tarafından verilecek. Hiçbir sosyal güvence sorulmadan sağlık hizmeti alabilecekler. Bu hizmet 1 Ocak 2007'de başlayacak. O zamana kadar gerekli altyapı oluşturulacak. Bu hizmetler görmezlikten gelinemez" dedi. 

Bu yıl ilköğretimle birlikte ortaöğretim sıralarına da kitapların ücretsiz konulacağını belirten Kılıç, bu hizmetleri yaparken muhalefetin, "Yapılan yatırımların, kitapların, ilaçların, kömürlerin paralarını nereden buluyorsunuz?" diye sorduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
"Bizden evvel de Türkiye'nin kaynakları vardı. Ama ne yaptılar? Yeğen Demireller'in, Cem Uzanlar'ın bankasında batırdılar. Bütün her taraftan hortumcular. Herkes hortum salmış. Bir ucundan çektiğin zaman devletin, milletin parası öbür tarafa boşalıyor. İşte biz bu hortumları kesip insanımızın hizmetine döndürmeyi başardık. Bundan sonra da hizmetlerimiz aynen devam edecek. Bu iktidar olduğu sürece, Türkiye'nin sırtını kimse yere getiremez."
AK Parti iktidarından önceki hükümetlerin Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) para aldıklarını, memur, işçi maaşı ödediklerini, sağa sola dağıttıklarını, yolsuzluk yapanlarla bölüştüklerini ve ülkenin iflasın eşiğine getirildiğini açıklayan Kılıç, "Biz iktidara geldiğimizde Türkiye'nin IMF'ye 24 milyar dolar borcu vardı. Şimdi 11 milyar dolara düştü. Bu kadar yolları, hastaneleri, okulları, köprüleri yapıyoruz, sosyal hizmetleri yapıyoruz, ama öbür taraftan borçlarımızı da ödeyerek bitiriyoruz. Bundan sonra çok daha fazlasını yapacağız. Bizim sizden isteğimiz, yerelde verdiğimiz sözlerin takipçisi olmanız, işinizi takip etmenizdir. Biz işimizin gereğini biliyoruz, yerine de getiriyoruz. Ancak daha çabuk bitirilmesi için aktif olun ve bizleri sıkıştırın" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 17:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MÜJDAT ÇUBUKÇU IP: 88.248.161.xxx Tarih : 12.05.2006 16:03:04
Değerli ak partili vekillerimiz benim sorum samsun bölgesi için siz ve diğer vekillerimizin yapmış olduğu özel çalışmalar var mı bunları merak ediyorum mesela ne zaman siteyi ziyaret etsem bir cinayet olayı bir ölüm olayı var bunun sonu ne olacak insanlar eceli ile ölemeyecek mi bu yara samsuna yakışmıyo bunla ilgili negibi çalışmalarınız var .