5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'de ilçe kongreleri süreci

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Türkiye'nin yatırım yapmak isteyenler için fırsatlar ülkesi haline geldiğini söyledi.

AKP İl Teşkilatı'nda düzenlenen 'İlçe Başkanları Toplantısı'nda konuşan Fuat Köktaş, AK Parti hükümetinin başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, "Avrupa'nın 'Türkiye kötümserliği, Türkiye iyi bir şey yapamaz' söylemi ya da 'Hasta adam' yakıştırması yerini 'Fırsatlar ülkesi Türkiye' gerçeğine bırakarak, Türkiye yatırım yapmak isteyenler için fırsatlar ülkesi olmuştur. Popülist politikadan uzak, sürdürülebilir siyaset anlayışını benimseyen AKP tarafından bugün gelinen başarılı noktaya, muhalefet yapmayı bile beceremeyen söyleyebileceği hiçbir şeyi kalmayanlarca, erken seçim gölgesi düşürülmeye çalışılmaktadır. Erken seçim isteyen bu partiler, seçime hazır olmadıkları gibi hazırlanacak durumları da görülmemektedir" dedi.

Şahsi çıkarları için siyaset yapmaya çalışan kişilerin AKP bünyesinde hiçbir zaman yer almadığını söyleyen Köktaş, "İktidara geldiğimizden bu yana Samsun'a hizmet anlamında büyük gayret gösterdik. Samsun'a yatırım yapılması ve hizmet edilmesi anlamında sivil toplum kuruluşlarının birçok isteğini yerine getirmeye çalıştık. Ancak sivil toplum örgütleri istediklerini her platformda dile getirdikleri halde bizimle istişare edip, projeler üreterek kamuoyu oluşturma noktasında yavaş davranma gibi bir tutum takınmıştır" diye konuştu.
AK Parti'nin Samsun merkez ilçe de dahil olmak üzere 15 ilçede kongre sürecine girdiğini kaydeden Köktaş, "Bizim kongrelerimizde fikirler, projeler ve idealler yarışacaktır. AK Parti teşkilatları, kısır çekişme siyasetine asla geçit vermeyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin gözünün üzerimizde olduğunu asla unutmadan kongrelerimizi yapacağız. Bu kongrelerden daha güçlenmiş, gelecek hedefleri için bilenmiş olarak çıkacak ve 2007 yılında yapılacak olan milletvekili genel seçimlerine daha şimdiden hazırlanmaya başlayacağız. 11 Şubat'ta Asarcık İlçesi ile başlayacak olan ilçe kongrelerimiz, 12 Şubat'ta Alaçam, 14 Şubat'ta Salıpazarı, 14 Şubat'ta Çarşamba, 18 Şubat'ta Terme, 19 Şubat'ta Tekkeköy, 21 Şubat'ta Havza, 25 Şubat'ta Vezirköprü, 26 Şubat'ta merkez ilçe, 4 Mart'ta Bafra, 5 Mart'ta Kavak, 18 Mart'ta Yakakent, 19 Mart'ta Ladik, 20 Mart'ta Ayvacık ve 25 Mart'ta 19 Mayıs ilçe kongresiyle sona erecek" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya, AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç ile 15 ilçe başkanı katıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 16:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?