5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'de son 3 yıl

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AK Parti'nin 3 yılını değerlendirerek, Türkiye'nin iktidarlarıyla birlikte harekete geçtiğini belirtti.

AK Parti iktidarıyla Türk Milleti'nin özlemlerinin bir bir gerçekleşme yoluna girdiğini, fırsatlar ülkesi haline gelen Türkiye'nin, küresel sermayenin ilgi odağı ve yeni yatırım arayışlarının ilk adresi olduğunu söyleyen Milletvekili Suat Kılıç, ekonominin ise rant ekonomisinden üretim ekonomisi haline dönüştüğünü ifade etti.

Geçmişte elindeki sermaye birikimini tutamayan Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla 11 milyar dolar küresel sermaye çektiğini vurgulayan Kılıç, yine geçmişte faiz ödemeleri için harcanan kaynakların üretim, yatırım ve altyapı harcamalarına yönlendirildiğini dile getirdi. Kılıç, "2002 yılında ortalama yüzde 64.5 olan borç faizleri 2005 yılında ortalama yüzde 14 düzeyine geriledi. Türkiye sadece faiz ödemelerinden 3 yılda 110 milyar YTL tasarruf elde etti" dedi.
Rantiyelere giden milyarların şantiyelere aktarıldığını, son 3 yılda 5 bin 200 kilometre duble yol yapıldığını, okullarda 70 bin 987 dersliğin yapımının tamamlandığını, her ilde yüzlerce teknoloji sınıfı açıldığını, 136 bin yeni öğretmenin işbaşı yaptığını hatırlatan Kılıç, ayrıca 8 bin 925 uzman, pratisyen ve diş doktoru, 19 bin 219 ebe, hemşire, sağlık teknisyeni ve diğer sağlık personelinin atamalarının yapıldığını, hastane yatak kapasitelerinin arttırıldığını ve rehin olayına son verildiğini açıkladı.

Tarım ve hayvancılık desteklerinin zamanında ödenip çiftçiye 3 yılda 1 milyar 80 milyon YTL mazot desteği verildiğini ve ilk kez 2005 yılında çiftçiye 274 milyon YTL gübre desteği sağlandığını kaydeden Kılıç, "Kişi başına düşen ihracat rakamı ilk kez bin doları geçti. Yine kişi başına düşen milli gelir rakamı ilk kez bizimle 3 yılda ikiye katlanarak 5 bin dolara ulaştı. AK Parti ile Türkiye'nin kaynakları harekete geçti" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 15:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?