26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'li Çakır'ın temennileri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, 2006'da ülkede 25 milyar YTL'yi bulacak yatırım yapılacağını söyledi.

Türkiye'de enflasyon ve faiz oranlarının düşmesinin ardından ekonomide dengelerin yerine oturduğunu, AK Parti öncesinde bütçenin açık verdiğini ifade eden Çakır, ülkenin gelecek yıllarda alacağı yatırımlarla çehresinin değişeceğini belirtti. Eskiden 80 milyar YTL'lik bütçe olurken, 108 milyar YTL faiz ödemesinin bulunduğunu, bütçenin açık verdiğini, AK Parti'nin tasarruf, kaynak oluşturma ve başarılı çalışmalarıyla bugün faize ödenecek paranın bütçenin yüzde 41'ine gerilediğini dile getiren Çakır, "Şu anda 2006 yılı bütçesinin 150 milyar YTL olması planlanıyor, 155 milyar YTL de olabilir. 2005'te geçmişten gelen sıkıntılar nedeniyle yatırımlara 7 milyar YTL ayrılabilmişti. Şimdi planlanan bütçeden 15 milyar YTL'nin yatırımlara aktarılması öngörülüyor. Bu yatırım rakamı gelecek kaynaklarla 25 milyar YTL'yi bulur" dedi.
AK Parti'nin bu performans ve başarılı çalışmalarını görenlerin şaşırdığını da ifade eden Çakır, "Hortumların kesilmesinden sonra gelen paralar yatırıma dönüştürülünce 'Bütçeyle bu kadar yatırımı nasıl yapıyorlar?' diye şaşıranlar 'Acaba seçime mi hazırlanıyorlar?' şeklinde soruyorlar. Erken seçim endişeleri yaşıyorlar. Yok öyle bir şey. Bu millet bize 5 yıllığına vekalet verdi. 'Seçim zamanı gelmeden de yanımıza gelmeyin' dediler. Çok olağanüstü birşey olmaz ise temennimiz budur, iktidar partisi seçime zamanında gidecek.

Cumhurbaşkanını seçeriz, seçim zamanı gelince de seçime gideriz" diye konuştu.
Çakır, enflasyonun 2006'da yüzde 6-7'ye, 2007'de ise yüzde 4'e gerileyeceğini, ekonomik istikrardan dolayı paradan para kazanma döneminin bittiğini ve yastık altındaki paraların yatırıma dönüşmeye başladığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 15:53:40
Güncelleme :10 Aralık 2005 Cumartesi 15:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?