19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'nin miting turları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, baskın seçimin küçülen partilerin işi olduğunu belirterek, "Erken seçim yok, devre arasında maç bitirilmez" dedi.

26 Kasım Büyük Samsun Mitingi'ne hazırlanan AK Parti'de geri sayım sürerken, çalışmalar da hız kazandı. Milletvekili Suat Kılıç, Çarşamba, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde mitinge yönelik hazırlık çalışmalarını sürdürdü. Üç ilçede "AK 1" plakalı parti otobüsüyle mitingin duyurularını yapan Kılıç, Çarşamba'da köy ve mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda 26 Kasım Mitingi'nin önemine değindi. Terme'de Kaymakam Ali İhsan Su'yu da ziyaret eden Kılıç, zaman zaman otobüsten inerek halkın sorunlarını dinledi. Vatandaşların "Seçim mi var?" sorularıyla karşılaşan Kılıç, "Seçim yok, seçimden çok daha önemli işlerimiz var. Halk seçim istemiyor, tüm sorunlarının istikrar ortamı içinde çözüme kavuşturulmasını istiyor" dedi. Milletvekili Kılıç, "Baskın seçim olabilir mi?" şeklindeki bir soruya ise, "Baskın seçim, halkla bağlarını koparmış eski partilerin işi. Bizim halkla bir sorunumuz yok. Halkımız bize iktidarı 5 yıl süreyle verdi. Bu süreyi son dakikasına kadar kullanacağız. Devre arasında maç bitirilmez" karşılığını verdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Kılıç, Çarşamba'da "Seçim yok" derken, bazı vatandaşlar da, "Yeni Cumhurbaşkanını seçmeden erken seçime niyetlenmeyin" şeklinde uyarılar yaptı. Kılıç, bu yöndeki taleplere karşılık, "Türk milletini yeniden geçmişin karanlığına sürüklemek isteyenlere pirim vermeyeceğiz. Bugünün konusu değil ama günü geldiğinde Cumhurbaşkanı seçimini de milli irade adına gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 14:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?