5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bahçeli Hükümete Yüklendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Danıştay'a saldırının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin yükselttiği gerilimin bir sonucu olduğunu belirterek, MHP'yi hiç kimsenin etnik bir çatışmanın içine çekemeyeceğini, ülkücülerin yerinin sokaklar değil, iktidar olduğunu söyledi. 

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen "Tarih Yeniden Yazılacak" mitinginde "Başbakan Devlet" sloganlarıyla karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasına Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan silahlı saldırıyı kınayarak başladı. Danıştay'a, AK Parti hükümetinin adım adım tırmandırdığı gerilimin neticesi olarak yapılan hain saldırının herkesi derinden yaraladığını dile getiren Bahçeli, bu nedenle 19 Mayıs'ın buruk kutlandığını kaydetti. Bahçeli, "Samsun'da 19 Mayıs 1919'da başlayan milli mücadele süreci millet meclisinin aklın ve en önemlisi sabrın sınandığı milliyetçiliğin yol haritasıdır. Ancak ne üzücüdür ki ülkemiz tam 87 yıl sonra teslimiyetçi bir iktidar tarafından başladığı noktaya geri döndürülmüştür. Bugün karşımızdaki koşullar 1919 tarihindeki küresel dayatmalarla ve yaşadığımız milli buhranla benzerlik göstermektedir. Milletimiz Lozan öncesine gönderilmek istenmekte, Sevr şartları birer birer önümüze getirilmektedir. Büyük kahramanlık, kararlılık ve fedakarlık gösteren ecdadımız tarafından miras bırakılan, bedeli kanla ödenerek kazanılmış bağımsızlığımız, 87 yıl boyunca sevgiyle yoğurduğumuz kardeşliğimiz, alın teriyle oluşturduğumuz milli varlığımız, binlerce yılın ürünü milli kültürümüz, hoşgörüyle oluşturduğumuz manevi değerlerimiz, huzur ve asayişimiz büyük tehdit ve tehlike altındadır. Sorumlu iktidarı bırakıp kaçmaya hazırlanan AK Parti Hükümeti'dir" dedi. 

Küresel güçlerin AK Parti Hükümeti'ni büyük fırsat görerek 3.5 yıl önce iktidara taşıdığını ileri süren Bahçeli, bu partinin millet için talihsizlik olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, AK Parti zihniyetinin politikasının, dışarıda taviz, teslimiyet ve tutarsızlık, içerde ise yalan, talan, istismar ve kayırma olduğunu, Türkiye'yi oyalamaya devam ettiğini, uluslararası ilişkiler ve milli davalarda "ver kurtul", dışişleri ve ekonomide "sat kurtul", sokaklarda "kap kaç kurtul", konutlarda "vur kaç kurtul" anlayışının hükümetin parolası olduğunu iddia etti.

"HÜKÜMET SIKIŞTIĞI YERDE TAKİYE YAPIYOR" 

Hükümetin sıkıştığı yerde takiye yaptığını, milletin dini inançlarını gerginlik politikasının malzemesi yaptığını açıklayan Bahçeli, "AK Parti milletin hassas değerleriyle oynayarak devletin temel kurumlarıyla çatışarak çıkmaz bir siyaset yolunu seçmiş, tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Sayın Başbakan'a sesleniyorum, sizin ve partinizin izlediği yol tehlikelerle doludur. Milletimiz size devletimizi ve değerlerimizi daha fazla tahrip ve istismar imkanı vermeyecektir. Biran önce seçime gitmeniz sizin ve partiniz için bir fırsat olacaktır. Aksi hareketler siyasi ötenazi yapmanıza kadar gidecektir. Danıştay mensuplarına yönelik saldırı sizin ve partinizin anayasal, laiklik çizgisini zedeleme uğruna, aşama aşama yükselttiği gerilimin bir teröristin silahla yorumlanmasıdır. Tırmandırdığınız tehlikeli gidişin son noktasıdır. Bu olayın faili bundan öncekiler gibi meçhul değildir. Katil yakalanmış, silahı ve aracı ele geçirilmiş, adresi tespit edilmiştir. Hükümetin tüm imkanları elinizdedir. Tüm gerçekleri biran önce ortaya çıkarın ve adalete teslim edin. Millet bunu beklemektedir" diye konuştu.
AK Parti'nin 3 yıldan fazla süredir inançlı insanlara hiçbir katkı ve faydası olmadığını, 3 yıl süre isteyen hükümetin 3.5 yıl sonunda millete reva gördüğünün Türkiye'yi pazarlamak olduğunu, kayırmacılığın, yolsuzlukların arttığını iddia eden Bahçeli, halkın aç ve umutsuz olduğunu söyledi. 

Sözleri sık sık, "Devletin başına Devlet gelecek", "Ülkücü hareket engellenemez", "Başbakan Devlet", "60. hükümet Milliyetçi Hareket" sloganlarıyla kesilen Devlet Bahçeli, ekonomiyi eleştirdikten sonra nüfusun 10'da birinin servetin 3'te birini eline geçirdiğini, adaletsiz dağılımın 18 milyon vatandaşı açlık ve yoksullukla karşı karşıya getirdiğini vurguladı. 

Bu iktidardan kurtulmanın vaktinin geldiğine işaret eden Devlet Bahçeli, çok yakında AK Parti'nin sandığa gömüleceğini ve iktidara koşan milliyetçilerin iç ve dış tahribatı onarmaya başlayacağını açıkladı. Bahçeli, hükümetin terörle mücadeledeki tavrını da eleştirdi.
AK Parti'nin teröristi siyasetle muhatap ettiğini vurgulayan Bahçeli, teröriste karşı çıkarılacak Terörle Mücadele Yasası'nı da özgürlükler uğruna çıkarmayacağını belirtti. Bahçeli, "AK Parti terörle mücadele yasasını hala çıkarmamıştır. Ordunun, polisin, jandarmanın beklediği yasa hala çıkmamıştır. Özgürlüklerden vazgeçilmeyeceği açıklamalarıyla hükümetin bu yasayı çıkarmaya da niyeti yoktur. Diyarbakır'da bayrağı çiğnemek demokratik hak, Samsun'da al bayrağı yerden kaldıran coşkunun adı, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' haykırışları kışkırtma olmaktadır. Bu milliyetçiler ve ülkücüler için asla kabul edilemeyecek bir hezeyandır. Bu durum kanları ve canlarıyla vatanı kurtaran kahramanlara karşı bir hıyanettir. Kısacası AK Parti'yle beraber üniter yapı sarsılmakta, değerlerimiz tartışılmakta, tarihimiz sorgulanmaktadır. Beraberliğimiz parçalanmaktadır. Vatanımız ise içerden , uluslararası ilişkiler ve milli davalarda "ver kurtul", çökertilmek istenmektedir. Bu çözülmenin önlenmesinin tek yolu MHP'nin tek başına iktidarıdır" açıklamasında bulundu.

"TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLI, ACIMASIZ OLMALIYIZ" 

59. AK Parti Hükümeti'nin gideceğini, 60. hükümetin MHP olacağını da vurgulayan Bahçeli bu yürüyüşten kimsenin korkmaması gerektiğine değindi. Ülkücüleri kimsenin sokağa çekemeyeceğinin da altını çizen Bahçeli, "Terörle mücadelede kararlı, acımasız olmalıyız. 'Terörle mücadele yapalım' derken bu ülkede yaşayan farklı anlayışlarda olduğu iddiasını taşımış olsalar dahi 934 yıldır kardeşimiz olan Türkçe konuşan kardeşlerimizle bölücü terörü ayırmalıyız. Bölücü terörün kökünü kazırken herkesi kardeşçe kucaklamalıyız. Onun için Türkiye'yi etnik çatışmaya götürmemeliyiz. Hele hele böyle bir etnik çatışmanın bir tarafını iktidarı hak etmiş iktidar olmaya layık MHP'nin mensuplarını, etnik çatışmanın bir karşıtı olarak, bir etnisite unsuru gibi getirip kavganın içine sokmaya da kimse heveslenmesin. Ülkücüler sokakta değil, Allah'ın izniyle iktidarda olacaktır. İktidar vakti gelmiştir. İktidar vaktinin başlangıcı 19 Mayıs şehridir. 1919 ruhu tekrar Samsun'dan başlıyor ve tarih yeniden yazılacaktır. Bunun anlamı; bu devlete sahip çıkmaktır, yaşatmaktır, ebed müddet kılmaktır, parçalanmasını, bölünmesini ortadan kaldırmaktır. 19 Mayıs 1919'dan başlanarak Milliyetçi Hareket ruhuyla verilen mücadeleyi şimdi yeniden veriyor ve Türkiye'yi ebed müddet kılmak istiyoruz. MHP'ye, Türk alemine ve İslam alemine bu kutlu yürüyüşün hayırlı olmasını diliyorum. İktidar yürüyüşü başlamış AK Parti'nin ensesinde Bozkurt'un nefesi dolaşmaktadır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 18:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çetin seyhun IP: 85.108.133.xxx Tarih : 26.05.2006 16:52:38
oyumu akpartiye verdim keşke vermeseydim ekonomi iyi diyorlar iflas ettik vatana gelince zaten satıyorlar ama bizler artık akp ye oy vermeyeceğiz artık milliyetçi ahreket partisin ve devlet bahçelinin yıllar önce anlatmaya çalıştıklarını yeni anlıyoruz. varsa yoksa milliyetçi hareket bundan sonra oylarımız mhp yeee.