19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Kılıç: Türkiye'nin önceliği erken seçim değil

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Türkiye'de ekonomik istikrarın sürdürülmesi gerektiğini belirterek, parlamento dışı kalan siyasi aktörlerin siyasete yön verme girişimlerinin beyhude çaba olduğunu söyledi.

Ülkede değişik konularda spekülasyon yapıldığını kaydeden Suat Kılıç, "Türkiye'nin devam eden acil önceliği, ekonomideki istikrar ortamının sürdürülmesi ve ekonomik sorunların çözümüne yönelik kararlılığın devamıdır. Son günlerde bazı çevrelerde seslendirilen erken seçim arayışları, zihinleri bulandırmaktan öte bir anlam ifade etmeyecektir. Türkiye'nin yönetimi 5 yıl süre ile AK Parti iktidarına verilmiştir. Bu süre, anayasal takvimle belirlenmiştir. Türkiye'nin ihtiyacı seçim değil, istikrarın devamıdır" dedi.

Son günlerde özellikle parlamento dışında kalmış bazı eski siyasi aktörlerin siyasete yön verme girişimlerinin halk katında karşılıksız kalacak beyhude bir çabadan ibaret olduğunu vurgulayan Kılıç, "Türkiye'de siyasetin meşru zemini Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Millet adına egemenlik yetkisi de Yüce Meclis'tedir. Ülkemizi istikrarsızlaştırma arayışları, nereden ve kimden gelirse gelsin, milletimizin asil vicdanından alacağı sert yanıtla geri çevrilecektir. Türkiye yıllar sonra ilk kez AK Parti iktidarıyla istikrarını yakalamıştır.

Türkiye'nin içinde bulunduğu istikrar ve güven ortamıyla hem milletimiz kendine olan güvenini tazelemiş, hem de dışarıda itibarını yükseltmiştir. Türk milleti, tek parti iktidarı ve istikrarıyla tarihi bir fırsat yakalamıştır. Bu fırsat, milletimizin ve ülkemizin ikbali için son dakikasına kadar kullanılacaktır. Türkiye bir daha asla yasakların, içine kapanmışlığın, kavgaların ve dargınlıkların ülkesi olmayacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 21:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?