26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Mitinge yoğun ilgi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, "CHP'nin internet sitesinde bir yerde bile Türk milleti ifadesi geçmiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Büyük Samsun Buluşması Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti. Türkiye'de büyük gelişmeler yaşandığını belirten Erdoğan, "Bu büyük sevince ortak olamayanlar var. Türkiye'nin bu başarısını, AK Parti'nin başarısı zannedip kıskananlar var. AK Parti'ye muhalefet edeyim derken Türkiye'ye muhalefet ediyorlar. Mavi Akım sevincini birkaç provokasyonla gölgelemek istediler. Artık demode siyaset tasfiye olmuştur. Türkiye açtığınız o karanlık odaları kilitlemiştir. Bundan da artık geriye gidiş olmayacaktır" dedi. Erdoğan, ayırımcılığa karşı olduğunu ifade ederek, "Biz yaptığımız işlerle konuşuyoruz. Mavi Akım gündeme geldiğinde ona Mavi Düş diyorlardı. Mavi Akım 15 yıldan bu yana devam eden bir düştü. Büyük bir cesaret ve kararlılık göstererek bu rüyanın gerçekleşmesini sağladık. Türkiye'nin düşlerini bir bir gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin adeta bir enerji nakil hattı haline geldiğini belirterek, ham petrol boru hattının da hedefleri arasında olduğunu söyledi. Türkiye'nin petrol gibi büyük bir zenginliği olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Hedefimiz inşallah ham petrol boru hattını da gerçekleştirmek suretiyle Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hattı, Irak-Yumurtalık ham petrol boru hattı, böylece Ceyhan ve çevresi ciddi bir merkez haline gelecek. Bu üzerinde ısrarla durulması gereken bir hedef" açıklamasında bulundu.
Erdoğan, sözlerini sürdürdü:

"Hortumlar kesildikçe Türkiye kazanıyor. Devleti ve milleti zarara uğratanlar sadece Samsun-Ankara hattında 113 milyon dolarlık usulsüzlük yapanlar artık sahnede yok. Artık Türkiye'de siyaset aklanıyor. Siyaset aklandıkça Türkiye imkanlarına ve kaynaklarına kavuşuyor. Türkiye parazitlerden arındırılıyor. Eşini dostunu düşünen çürük elmalar siyasetten ayıklandıkça Türkiye kazanıyor. Çalışmalarımızın karşılığını, azmimizin meyvesini almaya başladık. Artık sadece biz onların ayağına gitmiyoruz. Artık biz onların kapılarını çalmıyoruz. Şimdi onlar akın akın Türkiye'ye gelmeye başladı. Artık el ele, omuz omuza dünya ile bütünleşen bir Türkiye var. Türkiye bu gelişmelere hasretti. Her ne yapıyorsak Türkiye için yapıyoruz, milletimiz için yapıyoruz. Bizim anlayışımızda millete hizmet etmek var."

"CHP'NİN INTERNET SİTESİNDE TÜRK MİLLETİ İFADESİ GEÇMİYOR"
Konuşmasında Samsunlulara uçak müjdesi veren Erdoğan, "THY, Samsun-Ankara uçak seferleri için ilk deneme test uçuşunu yaptı. İnşallah yıl sonuna kadar tarifeli seferlere başlıyoruz" dedi. Erdoğan, "Türkiye'de 20 yılda yapılamayanı son 3 yılda yapan bir kurumumuz var. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi. Bu kurum ev sahibi olmayı düne kadar hayal edemeyen yüz binlerce vatandaşımızı ev sahibi yapıyor. İnşallah önümüzdeki mart ayında ilk anahtarları teslim edeceğiz. Milletini sevmek, 'ben ülkem için şunu yaptım' demeyi gerektirir. Öneri getireceksiniz, proje yapacaksınız ve adam gibi sözlerinizin arkasında durarak, verdiğiniz sözleri gerçekleştireceksiniz. Akaryakıt kuyruklarında anne ve babalar ne çektiğimizi iyi bilir ve o dönemin bakanını da çok iyi tanırlar" diye konuştu.

Yaptığı konuşmaların bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi. Erdoğan, "Şemdinli'deki ziyaretimden sonra orada yaptığım konuşmalardan bazıları rahatsız oldu. Sıkılmadan benim Türk milleti ifadesini kullanmadığımı veya kullanmaktan çekindiğimi ifade ediyor Sayın Baykal. Ben şunu çok açık söylüyorum. Benim grubumda yaptığım bütün konuşmalar televizyon kayıtlarında vardır. Sayın Baykal'ın çok iyi bilmesi lazım. Bana Türk milleti demenin dersini vermesin, önce onun dersini kendisi alsın. Onun dersini alsın derken, CHP'nin internet sitesinde bir yerde bile Türk milleti ifadesi geçmiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimse ülkemizde bölücülük yapmaya kalkışmasın, biz tek vatan, tek bayrak, tek milletiz. Bunlar çağdaşlıktan bahsediyorlar, bunların neresi çağdaş. Bunlar çağdışı. Biz kadın-erkek arasında ayırımcılığa gidemeyiz. Hepsini en ideal şekilde okutacağız inşallah. Sağlıkta da çalışmalarımız sürüyor. Yoğun bir şekilde hastane yatırımlarımız devam edecek. AK Parti verilen sözleri havada bırakan bir hükümet değil. AB yolunda ciddi adımlar attık. 17 Aralık'ta müzakere süreci sözünü aldık. 3 Ekim'e geldik süreç başladı. 'Müzakere süreci bitmez' diyorlar. Daha dün bir, bugün iki. Bundan sonra önümüze ne gelirse biz bunu aşarız. Biz Kopenhag Siyasi Kriterlerinde ne varsa onu yerine getiririz ama bunun dışında hiçbir şeyi bizden kimse isteyemez, alamaz. Bizim derdimiz şu anda medeniyetler arası bir ittifakı gerçekleştirmektir. Biz AB'ye katılım sağlarken hep şunu söyledik. Eğer AB bir siyasi değerler bütünü ise Türkiye'yi arasına almak durumundadır ama değilse o zaman bir Hıristiyan Kulübü olarak kalır. Türkiye AB'ye kabul edilirken, biz insanımızın yaşam standardının yükseltilmesini düşündük. Medeniyetler arası ittifaka güç katalım istedik. Medeniyetler arası ittifakın ilk toplantısını bugün başlatıyoruz. Türkiye'yi pazarlayacağız. Bunları bilmeyenler, anlamayanlar var. Çağı yakalayamayanlar var. Onların da bunu öğrenmesini sağlayacağız. Türkiye bir huzur ülkesi olacaktır."

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 15:37:15
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 12:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?