5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

TEKEL çalışanlarından özelleştirme karşıtı eylem

Samsun'da özelleştirme kapsamındaki TEKEL çalışanları, uygulamayı ve hükümeti protesto etti.

Gazi Caddesi'nde bulunun AK Parti Merkez İlçe Binası önünde toplanan TEKEL çalışanları, özelleştirme karşıtı yazı bulunan yelek giyip ellerinde Türk Bayrağı ile eylem yaptı. Hükümet aleyhinde slogan atan TEKEL çalışanlarının eylemi sırasında gergin anlar yaşandı.

Bir otomobil kalabalık nedeniyle yayaya çarpma tehlikesi atlatınca, sürücü ile yaya arasında sert tartışma yaşandı. Yaya, sürücüye yumruk atınca araya giren polis memurları iki tarafı yatıştırdı.

Basın açıklaması yapan Tek Gıda-İş Sendikası Bölge Temsilcisi İsmail Duran, özelleştirmenin durdurulması gerektiğini ve uygulamayla uluslararası sermayeye rant sağlanmaya çalışıldığını öne sürdü.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 21:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melis yılmaz IP: 85.103.79.xxx Tarih : 5.02.2006 21:14:31
kesınlıkle tekell ışçilerine destekk werıyorum ozellestırmelerr sadeceee bır awuc ınsanın işimeee yarıyor gerıde kalanlarıı kımse dusunmuyorr oysakı o işçılerr olmazsaaaa emeklerı olmazsaa o fabrıkalar buyuyemezdi uretımm olmadıgı içinn ama kımse o ısçılerı dusunmuyor sadece parayı dusunuorlarrr işte bu yuzden turkıye boyle wee deişemıyorr.tekelee destekkk werıyorumm herzamann işçilerınnn arkasındayımmm we onlar yalnızz deil