16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Halk eğitim okuma-yazma kursu başlatıyor

Samsun'un Çarşamba İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin, "Dünya Okuma Yazma Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, okuma yazma bilmeyen vatandaşları açacakları kurslara katılmaya davet etti. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin, geçen yıl ilçe merkezi, beldeler ve köylerde 11 branşta açtıkları kurslarda toplam 113 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Bu kurslar arasında okuma yazma kurslarının olduğunu da kaydeden Şahin, "Okuma kurslarına kayıt olup eğitim-öğretim görecek öğrenciler, Çarşamba Sağlık Grup Başkanlığı'nca sağlık taramasından geçirilecek. Kursa gelecek öğrencilerimizin kırtasiye ve diğer masraflarını da Halk Eğitim Müdürlüğü olarak biz karşılayacağız. Okumanın yaşı yoktur. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı bu kurslara bekliyoruz. Biz modern ve uygar bir toplum olabilme adına okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmamasını istiyoruz. Bu sene de ilginin çok olacağına inanıyoruz" dedi.

Okuma yazma kursları için müracaat yapacak öğrencilerin ise, Çarşamba Halk Eğitim Müdürlüğü veya kendilerine en yakın okul müdürlüklerine kayıtlarını yaptırabilecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 14:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?