16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

'Sorunlar devam ediyor'

Bugün Türkiye'de 8 bin 325 okulda ikili, 17 bin 636 okulda ise birleştirilmiş sınıflarda eğitim verildiğini belirten Eğitim-Sen Çarşamba Şube Başkanı İbrahim Özkaptan, eğitimde sorunların bu yıl da sürdüğünü söyledi. Eğitim-Sen Çarşamba Şube Başkanı İbrahim Özkaptan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de okul başına bir fen labratuvarının bile düşmediğine işaret ederek, "Ortalama bin 324 öğrenci bir labratuvardan hizmet almaktadır. Bilgisayar labratuvarı açısından durum daha da iç karartıcı. Bu yıl itibariyle 8 bin 624 öğrenciye bir bilgisayar labratuvarı düşüyor. Birinci derecede gelişmiş illerde 3 bin 646, beşinci derecedeki illerde 5 bin 67 öğrenciye bir bilgisayar laboratuvarı düşmektedir" dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının sorunlarla başladığını, okulların teknik altyapısının yetersiz olduğunu, devlet okullarında velilerden yüksek düzeyde bağış istendiğini, öğretmen açıklarının geçmiş yıllarda olduğu gibi devam ettiğini ifade eden Özkaptan, "Ülkede bağış skandalları yaşanıyor. Bu skandallara son verecek zihniyet arıyoruz. Milli Eğitim Bakanı hala vergi indirimleri yoluyla devlet okullarında okuyan 256 bin öğrencinin özel okullara kaydırılmasını düşünmektedir. Bakan bu durumu kamuoyuna tasarruf olarak açıklamaktadır. Eğitimin sorunları bununla da bitmemektedir. Eğitim sürecinin en önemli aktörleri olan eğitim emekçilerinin özlük hakları ve sosyo-ekonomik durumlarıyla ilgili sorunları da çözülmemiştir" diye konuştu.

Tüm öğrencilerin sağlık ve sosyal güvenlik haklarından yararlanabileceği bir sistemin kurulmasını isteyen Özkaptan, uyuşturucu kullanma yaşının 12'ye düşmesini de endişeyle karşıladıklarını ve ilgili birimlerin bu konuda titiz çalışmaları gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 17:36:32
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 17:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?