16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Kütüphanede yer sıkıntısı

Samsun'un Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerine hizmet veren Çarşamba Halk Kütüphanesi'nin, yer darlığı nedeniyle hizmetlerini sağlıklı yürütemediği bildirildi.

Çarşamba Halk Kütüphanesi Müdürü Adnan Sezer, yer darlığı nedeniyle artan öğrenci sayısına cevap veremediklerini söyledi. Daha geniş bir mekana ve personele ihtiyaçlarının olduğun açıklayan Sezer, "1989 yılından bu yana kaymakamlık binasının hemen yanında bulunan 200 metrekare yerde hizmet vermeye çalışıyoruz. Hem kütüphanemize gelen öğrenci sayısının fazlalığı hem bilgi hem de okumak için müracaat eden öğrenciler için yerimiz çok dar. Kütüphane olarak binamızın yetersiz olduğundan sıkıntı çekiyoruz. Yetişkin ve çocuk bölümü oluşturabilsek çok daha mükemmel bir hizmet verecek durumda oluruz" dedi.
Kütüphanelerinde 17 bin 500 kitabın olduğunu, ayrıca kütüphanelerine her ay 20 çeşit dergi ve yine günlük, haftalık ve aylık yerel ve ulusal gazeteler geldiğini açıklayan Sezer, "Bu rakam Çarşamba'nın kitap ihtiyacına şimdilik cevap verebilmektedir. Gün geçtikçe okuyucu sayımız artıyor. İlerleyen günlerde bu artış nedeni ile daha da güçlük çekmeye başlayacağız. Onun için daha geniş bir mekana ihtiyacımız var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 10:21:35
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 14:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmail SEZGİN IP: 81.213.114.xxx Tarih : 2.11.2005 08:13:30
Bu haberle ilgili Sayın Belediye Başkanımızdan, ilgi göstermesini istiyoruz.gerçekten bilgi ağacını dikmesek,yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır..Kitap severlere gereken ilgiyi gösterileceğine inanıyorum.Başkalarını bilen kimse bilgili,kendini biilen kimse akıllıdır.. Selam ve saygıyla. İsmail SEZGİN iremcikdergisi@mynet.com