23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İşadamı okul yaptırdı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde fındık tüccarı Yılmaz Yılmaz'ın "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde yaptıracağı okulun temel atma töreninde ilginç görüntüler yaşandı. Vali kürsüye geldiğinde ses düzeni görevlilerinden birinin mikrofonu Vali Mustafa Demir'in boyuna göre ayarlamaya çalışması valiyi kızdırdı. Korumasının hareketlendiği sırada Vali Demir mikrofonu eskisi gibi ayarlayarak konuşmasını sürdürdü.

Vali Demir konuşmasında, iş adamı Yılmaz Yılmaz'a teşekkür ederek, "Biz 80 kişilik sınıflarda okuduk, zamanla 40'a indi. Şimdi hedefimiz 20-25 kişilik sınıflarda eğitim vermek istiyoruz. Çocuklarımıza son teknolojiyle bilgisayar eğitimi vermek, dünyayla haberleşmelerini ve dünyada olup bitenleri öğrenmelerini sağlamak istiyoruz" dedi. Türkiye'nin dünyanın en stratejik bölgesinde yer aldığına dikkat çeken Demir, "Her zaman düşmanımız olacak ve vardır. O nedenle güçlü olmak, kalkınmak zorundayız. Düşmanlarımızdan daha güçlü olmak zorundayız. AB müzakereleri yapıldı. Bu milletler camiasında eşit şartlara kavuşabilmemiz için, çok çalışıp onlar seviyesinde ekonomik anlamda kalkınmak zorundayız. Kalkınmanın temeli eğitimdir. Eğitime katkı vermeli ve çocuklarımızı çağın gereklerine uygun olarak donatıp çok iyi yetiştirmeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Demir, Kaymakam Nurettin Yücel, Çarşamba Garnizon Komutanı Personel Binbaşı İbrahim Karakuş ve iş adamı Yılmaz Yılmaz butona basarak temele harç attı. Bu sırada Samsun Milli Eğitim Müdür Vekili Cevdet Aydın'ın eline küreği alarak temele harç atması ardından da Vali Mustafa Demir'e, "Siz de atın demesi" üzerine Vali Demir, "Böyle daha kolay oluyor. Düğmeye basınca daha rahat. Gel sen de buna bas" demesi espri konusu oldu.

Okulun 24 derslikli olacağı ve binada ayrıca bilgisayar ve fen laboratuarı, ana sınıfı, rehberlik araştırma merkezi, tiyatro ve konferans salonu ile kafeterya ve kütüphane bulunacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 15:17:55
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 11:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?