7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

500 keklik doğaya salındı

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Boğazkoru Köyü'nde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Kahramanmaraş'ta bulunan keklik üretme çiftliğinden getirtilen 500 keklik doğaya salındı. 

Kaymakamı Adem Arslan, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Doğa Koruma ve Milli Parlar Şube Müdürü Hamdiye Ulusoy, Çevre Şube Müdürü Ömer Albayrak, Merkez Mühendisi Muzaffer Çelik, Vezirköprü Avcılar Derneği Başkanı Adnan Uluçay, Köy Muhtarı Mevlüt Yücel ve Milli Parklar görevlileri tarafından doğaya salınan kekliklerin belirli bir süre korumaya alınacağı öğrenildi. 

Kekliklerin doğaya salındığı bölgede avlanmanın yasak olduğunu, aksi takdirde 4915 Sayılı Kara Avcıları Kanunu'na muhalefetten işlem yapılacağı kaydedildi. 

Boğazkoru Köyü Muhtarı Mevlüt Yücel kekliklerin salındığı alanın tamamen yabani hayvanlardan arındırıldığını ve uygun ortamın sağlandığını söyledi. İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç ise, kekliklerin avlanmamasını isteyerek, Vezirköprü Kunduz Ormanı'nda av sahası oluşturma yönünde çalışmalar başlattıklarını, bu avlaklarda ücretli av yaptıracaklarını turizm açısından da ilçeye faydası olacağını dile getirdi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 15:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?