7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Türk Kızılay'ı yara sardı

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, 11 evin yandığı Kumral Köyü'nde Türk Kızılay'ı yara sardı. 

Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bir TIR eşya, İlçe Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen İlker Emirze, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Yusuf Serdar, Kızılay Vezirköprü Şube Başkanı Nuri Cömert ve Kızılay Vezirköprü Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri tarafından evi yananlara dağıtıldı. Kızılay'ın yardım paketlerinde katlanabilir yatak, çamaşır makinesi, battaniye, halı, yolluk, mutfak ve temizlik malzemeleri bulunuyor. Daha önce de İlçe Kaymakamlığı tarafından 15 çadır ve yiyecek yardımı yapılan köyde, yapılan bu yardımla yangının açtığı yara sarılmaya çalışıldı. 

İlçe Kaymakamı Adem Arslan, girişimleri sonucu 1 TIR malzemenin Vezirköprü'ye gelmesinde büyük katkısı olan Kızılay Vezirköprü Şube Başkanı Nuri Cömert'e teşekkür etti. Arslan, İlçe Kaymakamlığı olarak, oluşturdukları ekiple zararları tespit ettirdiklerini, evi yanan vatandaşlara para veya malzeme yardımında bulunacaklarını kaydetti. 

İlçe Kaymakamlığı Maddi Hasar Tespit Komisyonu'nun yapmış olduğu incelemede 11 evin yandığı olayda 203 bin 171 YTL maddi hasar meydana geldi. Yanan evlerin yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 12:13:02
Güncelleme :9 Ekim 2006 Pazartesi 09:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahattin ince IP: 88.234.54.xxx Tarih : 5.10.2006 22:40:35
Degerli kaymakammımıza ve kızılay şube başkanına gösterdigi ilgi ve gayretten dolayı teşekkür eder bu tip yardımların devamının devam etmesinidilerim