24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kuşçular ve Kovalı'da inek dağıtımı

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, düzenlenen törenle, 100 kişiye 100 adet montofon cinsi inek dağıtıldı.

İlçenin Kuşçular ve Kovalı Köyleri'nde kurulan, Kuşçular ve Kovalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine Ortaklar Mülkiyeti ve Sütçülük projesi kapsamında, 100 ineğin dağıtımı için tören düzenlendi.

Törene, Samsun Vali Vekili Mustafa İngenç, AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Vezirköprü Kaymakamı Veysel Özgür, Vezirköprü Belediye Başkanı Osman Özer, Göl Belediye Başkanı Ahmet Avcı, Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, İl Genel Meclisi Üyeleri, AKP İlçe Başkanı Sami Pala, İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, muhtarlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Köylüye dağıtılan bir ineğin maliyetinin 2 bin 90 YTL olduğu öğrenildi. 2 yıl ödemesiz sıfır faizle dağıtılan ineklerin her birinin günde 20 litre süt verdiği belirtildi.

Kuşçular ve Kovalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Enver Tunç, devlete yük olmadan geçimlerini sağlamak istediklerini, kendileri için hayvancılığın vazgeçilmez bir geçim kapısı olduğu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Samsun'un hayvancılık potansiyeli konusunda ilk sıralarda yer aldığını, ancak kültür ırkı olarak son sıralarda bulunduğunu kaydeden Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, suni tohumlama çalışmaları ile kültür ırkını artırmaya gayret ettiklerini belirtti. Vatandaşa hizmet etmek için çalıştıklarını söyleyen İlçe Kaymakamı Veysel Özgür, hayvan dağıtmanın yetmediğini, hijyenik koşullarda süt üretmenin ve ürünü pazarlamanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Samsun Milletvekili Suat Kılıç tarımsal kalkınma konusunda hükümetin çalışmaları hakkında bilgi vererek, desteklemelerde iyileştirme gayreti içinde olduklarını, hayvancılığın desteklenmesi için dağıtılan montofon cinsinin süt üretimine katkıda bulunacağını, ürünün paraya, paranın refaha dönüşeceğini söyledi. Samsun Vali Vekili Mustafa İngenç, hayvanın köylü için önemini çok iyi bildiğini, devletin köylüye gerekeni yaptığını belirterek, dağıtılan ineklerin cins ıslahı yönünden ilçeye büyük katkı sağlayacağını ve gelir artırımı olacağını ileri sürdü. İnek dağıtım töreninde emeği geçenlere plaket verildikten sonra hayvanların sahipleri ile görüş alış-verişinde bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 17:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?