8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Alman'dan İngilizce dersi

AB Eğitim ve Gençlik Programları (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen Comenius 1 Dil Projesi kapsamında, asistan öğretmen isteyen Sinop merkeze bağlı Kabalı İlköğretim Okulu'nun başvurusu kabul edildi.

Başvuru sonucu Almanya'dan gelen 30 yaşındaki Maxi Siegmund adlı öğretmen, 8 ay boyunca İngilizce dersleri vermek üzere Kabalı İlköğretim Okulu'nda göreve başladı.

Tüm masrafları AB tarafından karşılanmak üzere Sinop'a gelen Siegmund, okulda bir taraftan Türkçe öğrenirken, diğer taraftan da Türk çocuklarına İngilizce öğretiyor. Siegmund, gösterilen ilginin kendisini çok mutlu ettiğini, ilk kez geldiği Sinop'u ve okulu çok beğendiğini söyledi. Özellikle Türkler'in samimi davranışlarından etkilendiğini dile getiren Siegmund, Türk çocuklarını oldukça zeki bulduğunu, öğretilenleri çabuk kavradığını belirtti. Alman öğretmen, daha önce benzer çalışmayı Filistin'de yaptığını, Türkiye'nin Filistin'den çok daha farklı bir konumda olduğunu belirterek, "Türkiye bir Avrupa ülkesi gibi" dedi.

Okul Müdürü Sami Uğur, öğrencilerin yabancı öğretmenin gelişinden dolayı olumlu yönde etkilendiklerini, İngilizce öğrenmeye daha çok hevesli olduklarını hatta teneffüslerde dahi kendi aralarında İngilizce cümleler kurarak konuşmaya çalıştıklarını söyledi. Proje Koordinatörü olan Eyüp Şen ise 2005 yılı programı çerçevesinde, okuldan 6 öğretmenin de Belçika ve İtalya'daki bazı okulları ziyaret edeceğini, bunun da Avrupa'daki eğitim sistemini incelemek açısından kendileri için faydalı ve iyi bir fırsat olacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:07:30
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 17:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?