3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Dev kampanya Gerze'de başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isteği doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birlikte hazırladığı "Türkiye Okuyor" projesi Sinop'un Gerze ilçesinde başladı.

Proje kapsamında Gerze İlçe Halk Kütüphanesi'nde toplantı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Öztürk'ün başkanlında gerçekleştirilen toplantıya Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Aksu ve muhtarlar katıldı.

Konuşmasında projenin tanıtımını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Öztürk, Gerze'de okuryazar oranının diğer ilçelere göre yüksek olduğunu ve 'Türkiye Okuyor' projesinde de ilçe olarak başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Öztürk, "Çalışmalarımızı planladık. İlçemizde yatılı ilköğretim okulu olmadığı için taşımalı eğitim uygulamasına devam ediyoruz. Taşımalı uygulaması okul öncesi eğitim için de avantaj sağlamaktadır. İlçemizde 8 sınıflı ilköğretim okullarımızda anasınıfları olduğu gibi ayrıca müstakil bir anaokulumuz da bulunmaktadır. Gerze'de okuryazar oranı diğer ilçelere göre yüksektir. Türkiye Okuyor projesinde de Gerze olarak başarılı olacağımızı düşünüyorum. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için okumanın önemini kavratan çalışmalar yapıp, bu projenin ilçemizde başarılı olması için de çalışacağız" diye konuştu.

Bu arada 4 yıl sürecek proje ile ülke genelinde 3 milyon kişiye okuma-yazma öğretilmesi, bilgisayar kullanamayanlara bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazandırılması ve kitap okuma alışkanlığının artırılması hedefleniyor

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 11:42:10
Güncelleme :29 Ocak 2008 Salı 11:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?