7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Velilerin servis tepkisi

Sinop'un Oğuzeli ve Kirençukuru köylerinde, öğrencilerin taşımalı sistem kapsamından alınarak yatılı okullara gönderilmesinin kararlaştırılmasına tepki gösteren veliler çocuklarını eşeklerle öğrenim gördükleri okula taşımaya başladı.

Oğuzeli ve Kirençukuru köylerinden Tangal İlköğretim Okulu'na gelerek eğitim gören 24 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamından çıkartılarak, yatılı bölge ve pansiyonlu ilköğretim okullarına alınmak istenmesi velilerin tepkisine yol açtı. Çocuklarını yatılı okula vermek istemeyen veliler, 7 kilometre uzaklıktaki okula çocuklarını eşeklerle taşımaya başladı. Her gün sabah 06.30'da köy meydanında toplanan 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrenciler, eşeklere bindirilerek aileleri nezaretinde okula ulaşıyor.

Çocuklarını kesinlikle yatılı okula vermek istemediklerini belirten velilerden 37 yaşındaki Muammer Tarak, kış mevsiminde çocukları nasıl okula ulaştıracaklarını şimdiden kara kara düşündüklerini söyledi. Tarak, "Bizim veli olarak çocuğumuzu yatılı bir okula vermek istememe gibi bir özgürlüğümüz yok mu? Biz çocuklarımızın eskiden olduğu gibi servislerle taşınmasını istiyoruz. Eğer söz konusu tasarrufsa, bu çocukların yatılı okulda daha fazla masrafı olmayacak mı?" diyerek tepkisini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise yaptığı açıklamada, 1 ve 2. sınıf öğrencileri küçük oldukları ve ailelerinden ayrılmaması gerektiği düşüncesiyle taşımaya devam ettiklerini, ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın emirleri, bakanlık müfettişlerinin pansiyonlu okulların doldurulması ve taşımanın azaltılmasıyla ilgili tavsiyeleri üzerine 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yatılı okullara alınmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Velilerin konuyla ilgili bilgilendirildiğini de belirten Şişman, "Şu anda Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Pansiyonlu İlköğretim Okulları'nda 4 bine yakın öğrencimiz yatılı olarak okumaktadır. Merkezimizde bulunan Fidanlık, Kozcuğaz, Oğuzeli, Kirençukuru ve Eymür köylerindeki 4. ve 8. sınıf öğrencilerinin Bektaşağa YİBO ve Karapınar PİO'ya yerleştirilmeleri planlanmıştır. Burularda çocuklarımız kaloriferli mekanlarda eğitim ve öğretim görmekte ve yatılı olarak barınmaktadırlar. Devlet her türlü giyim ve kuşamını temin etmekte, ayrıca sağlıkla ilgili her türlü koşullar oluşturulmaktadır. Velilerimizin çocuklarının geleceğini düşünerek hareket etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 12:54:07
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 13:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?