3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

12 noktaya geri dönüşüm kumbarası

Sinop Belediyesi, kullanılmış ambalajların ve diğer değerlendirilebilir atıkların ayrıştırılarak toplanması için kent merkezinin 12 değişik noktasına 'geri dönüşüm kumbarası' koydu.

Belediye Zeki Yılmazer yaptığı açıklamada, plastik ve kağıt ve cam gibi kullanılmış ambalajların çöpten ayrı ve temiz olarak toplanmasının geri kazanım sürecinin ilk aşamasını oluşturduğunu söyledi.

Kent merkezinin 12 noktasına geri dönüşüm kumbarası yerleştirdiklerini belirten Yılmazer, "Geri kazanımla, doğal kaynaklarımız korunacak, enerji tasarrufu ve ekonomiye katkı sağlanacaktır. Çöplüğe giden atık miktarı azaldıkça geleceğe yapılan yatırımlar artacaktır. Uygun şekilde toplanmayan ve depolanmayan çöpler başta insan sağlığı olmak üzere, yeraltı ve yüzeysel su kirliliğine, haşerelerin üremesine, çevreye kötü kokuların yayılmasına, görüntü kirliliğine ve hastalık taşıyıcı mikropların yayılmasına neden olmaktadır" dedi.

Çöpün çöp alanında ayrıştırılmasına karşı olduğunu belirten Yılmazer, "Çöplerin evlerde ayrıştırmasından yanayım. Bu konuda bundan sonraki süreçte eğitim çalışmalarımız başlayacak. Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleriyle bu konuyla ilgili çalışmalarımız olacak. Meclis üyeleri ev ev gezerek ev hanımlarına geri dönüşümle ilgili bilgi verecek" diye konuştu. Bu arada geni dönüşüm kumbaralarının her birinin 944 YTL'ye mal olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 15:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?