3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Göçmen kuşları avcılar besliyor

Sinop'un Ayancık ilçesinde ağır geçen kış şartları nedeniyle zor durumda kalan göçmen kuşlar, avcılar tarafından besleniyor.

Ayancık Avcılar ve Doğa Sporları Kulübü tarafından başlatılan uygulama kapsamında, kulüp üyeleri Ayancık Çayı yatağına sığınan kuğu ve diğer kuşları günlük 100 kilogram yemle besliyor.

Bu konuda tüm fertlerin duyarlı olması gerektiğini belirten Ayancık Avcılar ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hasan Yıldız, tüm avcılara örnek olacak bir mesaj verdi. Hasan Yıldız, "Avcı doğada sadece avlanmak için değil, ekolojinin bir parçası olarak yaşatmak için de yer almak durumundadır" dedi.

Uygulamanın kış boyunca devam edeceğini kaydeden Yıldız, "Ağır geçen kış şartları nedeniyle, ilçemiz Ayancık Çayı çay yatağına sığınan kuğuları ve diğer kuşları, günlük ortalama 100 kilogram civarında yemleme yaparak yaşatmaya çalışmaktayız. Yapmış olduğumuz tespitlerde dere yatağına sığınan kuşların açlıktan yaşam mücadelesi verdikleri ve açlıktan öldüklerini tespit ettik.

Kulüp yönetimi olarak hemen gerekli kararı aldık ve görevli avcı arkadaşlarımız tarafından 18 Şubat Pazartesi gününden itibaren yemleme yapılmasına başladık. Bilindiği üzere 24 Şubat 2008 tarihinde av sezonu tüm türler dahil sona erecektir. Üreme dönemine girmeye çok kısa bir süre kala kuşların açlıktan ölerek nesillerinin yok olmasına veya azalmasına göz yumamayız. Bu konuda kulübümüze üye tüm avcılar ile ortak bir çalışma içindeyiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 10:43:51
Güncelleme :20 Şubat 2008 Çarşamba 10:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?