3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kömürcülere ceza yağdı

Sinop Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü vatandaşa eksik kömür tartan ve beyanname vermeyen kömür satıcılarına ceza yağdırdı.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayati Yaşar, kömür depolarında gerçekleştirdikleri denetimler sonucu satışa sunulan kömürlerde torbaların üzerinde yazılı bulunan miktardan daha az miktarda kömür olduğunun tespit edildiğini söyledi.

19 odun ve kömür satıcılarına ait depolarda torbalanmış kömürlerin üzerlerindeki etiket bilgilerine göre kilogram denetimleri, ölçü ve aletlerinin denetimlerinin yapıldığını kaydeden Yaşar, denetimler sonucunda 4 iş yerinde satışa sunulan kömürlerde torbaların üzerlerinde yazılı bulunan miktarlardan daha az miktarda kömür olduğu tespit edilerek, her kömür ve odun deposuna 180 YTL'lik ceza yazıldığını kaydetti.

Yaşar, "Yine odun ve kömür satıcılarının iş yerlerinde bulunan ölçü ve ölçü aletlerinin denetimi sırasında bozuk ve eksik tartıların olduğu tespit edilerek, 5 depoya 26 'şar YTL'lik idari para cezası uygulandı" dedi.

Vatandaşların mağdur olmamaları için almış oldukları kömürleri tarttırarak almaları konusunda uyaran Sinop Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayati Yaşar, denetimlerin süreceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 15:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?