3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kayıp gemi için umutlar tükendi

Rusya'dan Bartın Limanı'na demir getirmek üzere yola çıkan ve Bartın ile Kastamonu arasında 6 gün önce batan yük gemisini arama çalışmalarına bugün yeniden başlandı.

Türk Hava Kuvvetleri ve sahil güvenlik ekiplerince Ayancık ve Türkeli ilçesi açıklarında helikopter ve botlarla devam eden arama çalışmalarında, Hindistan uyruklu olduğu bildirilen 25 kişilik gemi mürettebatına henüz ulaşılamadı.

Sinop Valisi Zeki Şanal, batan gemiyle ilgili olarak Türkeli ve Ayancık açıklarında yapılan arama çalışmalarının ilk 2 gününde gemiye ait olduğu belirlenen çeşitli malzemeler bulunduğunu, son 4 gündür ise gemiyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığını ve umutlarının artık tükenmekte olduğunu söyledi. Şanal, arama çalışmalarının gündüz saatlerinde aralıksız olarak devam ettiğini kaydetti.

Arama çalışmalarına Sinop'tan, "Sahil Güvenlik 72 Bot" katılıyor. Sahil Güvenlik 72 Bot, sabah saatlerinde Sinop Limanı'ndan ayrılarak Ayancık açıklarındaki arama çalışmalarına katıldı.

Rusya'nın Novorossiysk Limanı'ndan Bartın'a götürülmek üzere demir yükleyen Panama bayraklı ''Rezzak'' isimli gemiden 18 Şubat Pazartesi sabah saatlerinden itibaren haber alınamaması üzerine arama çalışmaları başlatılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 15:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?