3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İnceburun'da sürek avı

Sinop Avcılar Kulübü tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen geleneksel sürek avında renkli anlar yaşandı. Yaklaşık 150 avcının katıldığı sürek avında 5 adet domuz avlanırken, etkinlik kapsamında düzenlenen trap yarışları da nefes kesti.

Sinop Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin katkılarıyla düzenlenen geleneksel sürek avı bu yıl Türkiye'nin en kuzey noktası İnceburun mevkisinde yapıldı.

Sabah saatlerinde belirlenen alanda toplanan yaklaşık 150 avcıya ilk olarak Sinop Avcılar Kulübü tarafından avcı yeleği ve şapka dağıtıldı. İnceburun'un zorlu arazi şartlarında avcılar 5 adet domuz avladı. Daha sonra düzenlenen trap yarışlarında ilk atışı Sinop Valisi Zeki Şanal yaparak yarışmaya start verdi. 14 avcının katıldığı yarışlarda Hüseyin Öztürk birinci oldu. Birinciye Sinop Avcılar Kulübü Başkanı Gürsel Öz tarafından avcı yeleği ve bir kutu fişek hediye edildi.

Etkinliğin sona ermesi ardından avcılara kumanya dağıtıldı. Sürek avına Vali Zeki Şanal ile Mahalli İdareler Müdürü Rahmi Öztürk, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal, Sinop Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyeleri Cemalettin Koca ve Nizamettin Aydın da katıldı.

Bu yılki etkinliğin çok daha kapsamlı ve organizeli gerçekleştiğini belirten Sinop Avcılar Kulübü Başkanı Gürsel Öz, avcılara, av kurallarına riayet ettikleri için teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?