7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Doğaya bin sülün bırakıldı

Sinop Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisliği tarafından, nesli tükenmekte olan sülünlerin popülasyonunu sağlamak amacıyla uygulanan proje kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor. Son olarak Samsun Gelemen Üretme İstasyonu'nda üretilen bin adet sülün doğaya bırakıldı.

Sülünlerin doğaya bırakılmasını Sinop Vali Yardımcısı Yılmaz Yolcu, Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Sayın, Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Gürsel Öz birlikte izledi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Sayın, sülün kuşunun, nesli tükenmek üzere olan bir tür olduğunu hatırlatarak, "Çalışma kapsamında sülünler ilk etapta doğaya hazırlanıyor. Ekiplerimiz sülünleri sürekli kontrol ediyor ve beslenmelerini sağlamak için yemleme yapılıyor. Amacımız türün popülasyonunu sağlamaktır. Sülünlerin yerleştirildiği alan türün ekolojik ve biyolojik özellikleri ile doğal yaşam alanları dikkate alınarak seçilmiş olup, kuşların barınabilecekleri, yuva kurabilecekleri, yavrularını büyütebilecekleri, içinde doğal su kaynaklarının olduğu alandır" dedi. Sülünlerin bırakıldığı arazinin adı, avcıların sülünleri vurma ihtimali göz önüne alınarak açıklanmadı.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 15:24:22
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 13:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?