8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dünya çiftçi kadınlar günü

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla Sinop Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şubesi tarafından bayan çiftçilere yönelik bilgi yarışması düzenlendi. 10 çiftçi bayan, Sinop'un 5 ilçesini temsilen katıldıkları yarışmada tarım, tarımsal gıda ve beslenme konularında sorulan 20 soruyu yanıtladı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen yarışmacılar, sorular karşısında kimi zaman ter döktü. Yarışmada jüri üyeleri ise İl Müdürlüğü'ne bağlı şubelerin müdürlerinden oluştu.

Yarışmada 20 sorudan 19'unu bilen Erfelek grubu birinci oldu. İlçeleri adına ter döken Nagehan Bostan ve Ergül Cankur ödüllerini Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Turgut Bağcı ile Hayvan Sağlığı Şube Müdürü İsmet Ekşi'nin elinden aldı.

Amaçlarının 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü münasebetiyle il ve ilçelerdeki çiftçi bayanları buluşturmak olduğunu belirten Turgut Bağcı, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Bağcı, "Kadınların gerek üretim, gerekse ailenin beslenmesinde üstlendikleri sorumlulukları dikkate alan Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Bugün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Tarım, ülkemiz için nasıl önemli ve vazgeçilmez bir sektörse; kadınlarımız da bu sektörü omuzlayan vazgeçilmez unsurlardır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 16:26:37
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 16:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?