8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Emekliler sert çıktı

Sinop Emekliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Kayacan, Dünya Bankası'nın emeklilerle ilgili yayınladığı bir raporunda, yoksulluk sınırı altında yaşayan emeklilerin aldıkları ücretin lüks bulunmasını sert dille eleştirdi.

Dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Recep Kayacan, sermayenin emeğe, emekçiye ve emekliye karşı ne kadar acımasız olduğuna bir kez daha şahit olduklarını vurguladı.

Kayacan, "Onlar işi bitmiş, forsaları balıklara yem olarak atanların zihniyetini taşıyor. Bizi yönetenlerde onlardan aşağı kalmıyorlar. Piyasaya yaptıkları zamlara karşılık emekliye yüzde 2.5'luk sefalet artışları öneriyorlar. Yine geçim sıkıntısına düşen emekli ek bir iş yapsa stopaj vergisi, gelir vergisi bir tarafa, dünyanın hiç bir yerinde örneğine rastlanmayan bir biçimde başka bir emeklilik kurumuna kaynak aktarıyorlar. Bağ-Kur destekleme adına açılan bu vergi Anayasa Mahkemesi'nde. Anayasa Mahkemesi'nin emeklilerin aleyhine bir karar vereceğine ihtimal vermemekle birlikte böyle bir karar verilse bile bu adaletsiz vergilendirme sistemini AİHM'ne taşıyarak hukuki mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Emeklilerin sağlık problemlerine de değinen Kayacan, "Yine bizi yönetenle sağlığımız üzerinden tasarruf ediyorlar. Yıllarca ücretlerimizden kesintiler yapılmasına rağmen birçok ilaçtan devlet desteğini çekiyor. Söz verip sözlerinde durmayıp, yıllarca konut edindirme adı altında kesilen paraları vereceğiz deyip, topluma unutturmaya çalışanlar, şimdide ilacımızla oynuyor. Bu ülkeyi yönetenleri sağ duyuya davet ediyoruz. Bizler bu ülkeye ve vatana yıllarca hizmet etmiş insanlarız. Bizlerinde onurlu ve insanca yaşamaya hakkımız var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?