3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Heyelanlı yol trafiğe açılıyor

Sinop'un sahilden Kastamonu ve Zonguldak ile İstanbul bağlantısını sağlayan karayolunda meydana gelen heyelan ulaşımı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Heyelanlı yolun geçici olarak dolgu yapılarak bir hafta içerisinde trafiğe açılacağı bildirildi.

Sinop-Ayancık devlet yolunun 39. kilometresindeki Şerefiye köyü mevkisinde yaklaşık 27 gün önce aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelan alanını yerinde inceleyen AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye, mevcut iş makinelerine ilaveten iki iş makinesi takviye ettiğini belirterek, güzergahın yaz aylarına kadar geçici olarak trafiğe açılmasının sağlanacağını söyledi.

Üçüncüoğlu, "Şu anda bölgede heyelan nedeniyle ulaşım 2.5 kilometrelik alternatif güzergahtan sağlanıyor. Yaklaşık 500 metrelik yol güzergahında oluşan heyelan nedeniyle Şerefiye köyü içerisinden verilen ulaşım kontrollü olarak sağlanabiliyor. Bu alternatif güzergaha ekipler sürekli malzeme dökerek iyileştirme çalışması yapsa da, trafiği rahatlatmak mümkün değil. Şu an heyelan alanına iş makineleri girerek yaz aylarına kadar geçici çözüm olması bakımından, dolgu yapılacak ve yol trafiğe açılacak. Havaların düzelmesi ile önümüzdeki aylarda heyelanlı alan dışında yeni bir güzergah için vakit kaybetmeden gerekli çalışma yapılacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 18:00:11
Güncelleme :16 Ocak 2008 Çarşamba 18:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?