7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İç Anadolu Karadeniz'e bağlanacak

Sinop Valisi Zeki Şanal, "Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. Yol tamamlandığında İç Anadolu Karadeniz'e bağlanacak" dedi.

Sinop Valisi Zeki Şanal, Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun sadece Sinop için değil Karadeniz için de büyük önem taşıdığını belirterek, yolun tamamlanması ile birlikte Sinop'un önemli bir sıçrama noktası yakalayacağını söyledi.

Şanal, "Önümüzdeki yıl Sinop ili yeni bir yola kavuşacak. Sinop'un Boyabat ile bu yolla bağlanması, bu önemli havzanın yani Kızılırmak, Gökırmak havzasının, hatta Ankara ve çevresinin Karadeniz'e ve kendi ilimize bağlantısının sağlanması demektir. Bu çok önemli ve heyecan verecek bir projenin gerçekleşmesi demektir. Bunun oluşturacağı bir sosyal-ekonomik canlılık yaşanacaktır. Hazırlıklı olmazsak yarın yapılacak hizmetlerde çok daha geride kalmış olabiliriz. Onun için yolun sağlayacağı ekonomik hareketliliği düşünerek, insanlarımızın çalışkanlığını üretkenlikleri ile biraraya getirerek üretimi artırmalıyız. Bu bağlamda sosyal ve ekonomik hayatımıza katkı sağlamamız gerekir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 15:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?