3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Meclisin bir hizmet aracı bile yok

Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol, meclisin çalışma şartları ve imkanlarının yetersiz olduğunu söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanları İstişare Kurulu ve Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Emrullah Eren, Sinop İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti. Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol ile makamında bir araya gelen Emrullah Eren, meclis çalışmaları hakkında Erol'dan bilgi aldı.

Sinop İl Genel Meclisi'nin sorunlarını Başkan Emrullah Eren'e anlatan Hüseyin Erol, meclisin çalışma şartlarının yeterli olmadığını ve büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

Erol, "Sayın Başbakanımız, hizmet için köylünün ayağına gitmemizi ve köylere hizmet götürmemizi istiyor. Ancak imkanlarımız kısıtlı ve kırsala gitmemiz mümkün olmuyor. Kendi şahsi imkanlarımızla gidebildiğimiz yere kadar gidebiliyoruz. Bu da haliyle yeterli olmuyor. Biz ilimizin her köşesine ulaşmak ve asli görevlerimizi layıkıyla yapmak istiyoruz. Fakat nedense bu mümkün olmuyor. Bakın meclis olarak bir hizmet aracımız bile yok. Sekreteryamızın bile binası ayrı. Ayrıca İl Özel İdaresi ile kopuk çalışıyoruz. Aldığımız bazı kararlar yürütmede değil. Araç ve personel dağılımını ilçelere yapamıyoruz. İnanın bu meyanda sıkıntımız büyük" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanları İstişare Kurulu ve Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Emrullah Eren ise sıkıntıların giderilmesi yönünde gerekli mercilerle görüşeceklerini söyledi. Eren ayrıca, ziyaretin anısına Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol'a, Ankara İl Genel Meclisi logolu işlemeli porselen hediye etti. Emrullah Eren, diğer il genel meclis üyeleri ile de görüştü.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 12:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?